От тук идва нервността на мъжете – ключово е детството

Тези, които не са имали връзка с бащата, израстват по-избухливи

Нервните мъже често получавали малко бащинско внимание и грижи, били лишени от игри и общуване с бащата.

Нервността при мъжете може да се дължи и на липса на похвали от страна на бащата в ранна детска възраст. Но също така и на липсата на подкрепа в трудни ситуации.

Ако бащата има малко участие в живота на сина, той може да израсне до нервен човек и да не може да се справя с трудни моменти в живота.

Тези данни се основават на проучване, проведено върху 912 мъже и жени на възраст от 25 до 74 години. Те трябваше да разкажат и най-малките подробности от детската си комуникация с бащите си.

Предишни изследвания на учени показват, че нивото на майчината любов значително влияе върху формирането на характера на детето. Така учените решили да проучат връзката с бащата и тяхното влияние върху момчетата.

Резултатите показаха, че повечето хора са имали много добри отношения с майките си, но не и с бащите си, особено за мъжете.

Взаимоотношенията с майката в детството влияят на емоционалната връзка както на мъжете, така и на жените. Хората, страдащи от липса на бащинска любов, когато са били малки, са по-склонни да страдат от припадъци.

Мъжете, страдащи от липса на интерес от страна на бащата по време на детството, често са били изложени на стресови ситуации. Освен това води до чести промени в настроението и здравословни проблеми.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар