Защо жените предпочитат мъжкари, вместо интелектуалци?

Жените са склонни да се влюбват в алфа мъже. Според някои научни обяснения това им е заложено в природата


От време оно, когато най-силният, бързият и съобразителният е оглавявал племето, те са го искали заради генетичните му предимства, които да бъдат предадени на общото им поколение.

Проблемът също от време оно е, че с алфа мъж трудно се живее. Най-добрите му качества могат да се превърнат в най-големите проблеми за любовната връзка или брака.

Другите жени също го искат

Той знае това и го тълкува като потвърждение на лидерството. По тази причина не отхвърля ужахванията, а им се наслаждава. Дори да не изневерява на партньорката си, на нея са й нужни здрави нерви, за да издържа очевидните дамски попълзновения, които той приема благосклонно. Нужно й е и високо самочувствие, за да не се чувства заплашена от тях.

При всичко това жената проявява ревност, но точно премерена. Грешка е да се прави, че не й пука, защото на алфа мъжа са нужни чести доказателства, че любимата му не го смята за гарантиран, а е готова да се бори за него със зъби и нокти. Но ревността не бива да е прекомерна, защото той няма намерение да бъде тормозен заради женското внимание, на което мисли, че има естествено право също както има право да диша.

Неговата същност е на обществено животно

Няма лидер без последователи. Затова на алфа мъжа винаги му е нужна компания, която да потвърждава ролята му на най-способен. Той пък има
необходимостта да се грижи за тази група и да доказва качествата си на безпогрешен водач.

Води, без да пита

Няма навик да се съветва и да се съобразява с чуждо мнение, защото приема, че другите са длъжни да го следват. В това число и жена му. Не че проявява неуважение към нея. Просто в неговата природа е заложено да взема решенията и да ги прилага, без да ги обсъжда. Равнопоставеността е изключена по презумпция.

Мрази да се оспорват решенията му

Също толкова мрази и да се отказва от тях, макар че гъвкавостта е сред лидерските му качества. Но трябва да има достатъчно основания. А сред тях не влиза нищо подобно на каприз. Например настроението на любимата, на която не й се ще да изпълнят неговия план за уикенда, защото през седмицата е капнала.

Отдаден е на целите си

Толкова е устремен към тях и решен да ги постигне, че може да не забелязва дреболии по пътя. В това число и че любимата му има нужда от помощ за нещо в домакинството или за възпитанието на децата. Той е готов да жертва моментните удоволствия и почивката на семейството в името на голямата си амбиция. Което принуждава и половинката му да прави същите жертви, а това може да бъде много изтощително.

Обича да рискува и не се страхува да губи

Но страшно мрази да му се напомня, че е направил грешка. Схваща това като посегателство срещу лидерската си роля.

Сблъсква се с децата си

Жената често влиза в капана на онова, което по природа я привлича към алфа мъжа – инстинктът да използва гените му, за да създаде силно потомство. Синът или дъщерята наследяват качествата му и най-късно в пубертета започват бурни сблъсъци на характерите. Той иска да им бъде водач, а понеже и те са алфа, не са склонни да му се подчиняват. Майката играе синя каска между непрестанно воюващи страни. В другия вариант – когато децата са взели нейната склонност да се подчиняват, пък й се налага да ги защитава от неговата деспотичност.

Ситуацията е особено взривоопасна, ако в семейството има син. Алфа мъжкарят е еднакво недоволен и когато момчето безропотно му се подчинява, защото не понася мъжката му рожба да е женчо, и когато решително му се противопоставя, защото не е свикнал да се съобразява с друг водач, дори това да е собственият му наследник.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар