Грешното състояние на ума саботира успеха

Обличате се за излизане и хоп, бримка на чорапогащника. Казвате си „Ами тънък е, къса се“, взимате друг и се обувате, сякаш нищо не се е случило


Поздравления – вие сте от жените, които мислят прагматично и са настроени за успех.

Можеше да сте от онези, които веднага ще възкликнат „Ужас, днес няма да ми върви“. Според психолозите това е грешно състояние на ума. Някаква си бримка, а разклаща нагласата, че ви чака хубав ден. Твърде крехка е вярата в собствените ви сили. А тя е най-важната, върху която се градят постиженията ви и в професионалния, и в личния живот. Всичко започва от собствената ви глава, от начина ви на мислене.

Сигурно ви е писнало от тези теории за самосбъдващи се пророчества. Но ако щете вярвайте, специалистите казват, че грешното състояние на ума саботира успеха.

В живота на практика нищо не е черно-бяло, винаги има нюанси

Но искате ли да се опознаете, може да опитате да се погледнете отстрани малко опростено, чрез взаимоизключващи се нагласи. Честно си кажете на коя от двете сте по-склонни да се поддавате, добра ли и ако не, какво правите, за да я промените.

1. Недостиг или изобилие

Това с чорапа е пример за настройка към недостиг, не към изобилие. Ядосвате се на късмета, виждате пръст, с който съдбата ви сочи, че днес няма да ви върви. Дреболия се случва, а й придавате голямо значение заради своята неувереност. Хич да не ви пука, ако нямате друг чорапогащник, боси ще излезете, ще си свършите работата и ще победите.

Друго криво проявление на нагласата „недостиг -изобилие“ е завистта. Бизнесът и обществото са основани на конкуренция, но винаги ще се проваляте, ако мислите, че успехът на един означава неуспех на друг. Това да не е тото, та като спечели някой джакпота, да няма милиони за останалите в няколко следващи тиража.

Работете, не завиждайте, радвайте се на успеха на другите и вярвайте, че както е дошъл при тях, така ще дойде и при вас – това е нагласата на победител, подчертават експертите по личностно развитие.

2. Отличник или некадърник

Сравнението е друга безполезна умствена нагласа. То се насажда от ранните години, когато родителите и учителите не могат да се сдържат да дават за пример отличниците. Спомнете си колко я мразехте оная Веселка, която всичко правеше перфектно.

Щом знаете колко неприятно е сравняването, защо сами продължавате да си причинявате негативни чувства, като мислите за колегата си отличник. Това е напълно непродуктивно. Той може да има талант, какъвто вие не притежавате. Това не ви прави некадърни, а различни. Гледайте себе си, оценявайте своите силни страни и ги развивайте, за да постигнете успех.

Специалистите обаче подчертават да не правите и обратната грешка – да се опиянявате от себе си, като се сравнявате с некадърници. Така не сте в състояние да използвате потенциала си.

Но понеже все пак работите сред хора и е някак си неизбежно да се съпоставяте, поне нека е конструктивно. Не като противопоставяне „отличник – некадърник“. Не завиждайте на колегата, не го мразете, а го изследвайте – как той постига успех. Това вече означава да имате правилна нагласа на ума, да искате да оцените и да „купите“ челен опит.

Впрочем специалистите съветват и да не плащате „данък обществено мнение“. Очаквате признание от другите и като не го дочакате, толкова се разочаровате, че сами започвате да се подценявате. Свикнете с мисълта, че повечето хора са егоисти, гледат себе си и рядко оценяват по достойнство чуждото постижение. В това число може да е и шефът ви, който смята, че да постигате успехи ви е служебно задължение.

Не страдайте дори ако партньорът, родителите, приятелите не се сетят да
ви похвалят. Вероятно са вярвали във вас, точно това са очаквали да се случи не виждат успеха ви като голямо събитие. Вие най-добре знаете какво ви е струвало постигнатото, така че сами си отдайте признанието, което заслужавате. Зарадвайте се истински и се вдъхновете за следващ успех.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар