5 причини да оставите Съдбата да отмъсти вместо вас

Макар че мнозина вярват, че личното отмъщение носи облекчение, мъдрите хора все пак предпочитат тази мръсна работа да свърши Съдбата


Вероятно сте чували пословицата „Каквото посееш, това ще пожънеш“. Затова едва ли ще пожелаете да отмъстите, изхождайки от следните причини.

1. Когато наблюдавате как кармата се разправя с враговете ви, ще получите удовлетворение.

Рано или късно с хората, които са постъпиш зле с вас, ще се случи същото. Нанасяйки своя съкрушителен удар на лошия човек, кармата никога не пропуска.

А вие, без да полагате никакви усилия, ще сте много по-удовлетворени да видите отстрани как врагът ви сам проваля живота си.

2. Няма да ви се наложи да си цапате ръцете.

Много е важно в никакъв случай да не се опитвате да отмъщавате. Понякога разплатата е сложна работа и не се вписва в рамките на закона. Но в случая с кармата ситуацията е различна – тя не предвижда каквито и да е съмнителни или негативни действия.

Отмъщението е мръсно и опасно занимание, а кармата позволява да запазите съвестта си чиста. Като й дадете възможност да поеме цялата тази работа, по този начин вие оставате в безопасност, не нарушавате покоя на своя разум и на сърцето си. Истински силните личности знаят колко е важно и ценно да стоят по-далеч от мръсните дела.

3. Трябва да сте наясно с необходимостта да избирате битките, които са по-важни за вас

Мъдрите хора знаят, че не могат да победят целия свят. Не бива да се забравя, че воденето на няколко сражения едновременно е много непродуктивно.

Вашето желание и стремежът ви да отмъстите на някого, в крайна сметка, ще се превърнат във ваше проклятие, което ще рикошира върху вас. А то определено не си струва хабенето на умствена енергия.

Много по-ефективно е да мислите за бъдещето, а не да зациклите върху минали обиди и несправедливости.

4. Личното отмъщение води до ужасни последствия.

Дори да сте сигурни в успеха на начинанието си и че няма да си изцапате ръцете, все пак ще трябва да се изправите пред последствията. И едно от тях е кармата. Дори и да смятате, че няма свидетели на отмъщението ви, пропускате най-главния от тях – кармата. Даже и нито една жива душа на планетата да не знае какво сте направили, това не остава тайна за Вселената. И мъдрите хора не забравят, че положителната карма е много по-ценна от всяко отмъщение.

5. Най-доброто отмъщение е да изживееш живота си добре

Английският поет Джордж Херберт казва, че най-умното, на което е способен човек, е да изживее живота си добре. Именно това е неговото най-добро отмъщение срещу враговете му. И е абсолютно прав!

Затова не забравяйте, че ако искате лично да отмъстите на човек, който ви е навредил, нека животът ви бъде прекрасен. Напук на него! Успехът има огромно значение и всичките ви врагове ще ви завиждат. И при това няма да имат възможност да постигнат това, което сте успели да постигнете вие.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар