Умният човек трупа не пари, а хора

алкогард промоция

То е ясно – работите, за да печелите пари и да живеете добре

Който твърди, че това не му е изначална цел в кариерата, не казва цялата истина.

Тази цел, разбира се, не е единствена, защото ако онова, което правите пет дни в седмицата по 8 часа, не ви носи и поне малко удоволствие, то е робски труд.

И на доходите, и на удовлетворението ще си помогнете, ако приемете за свой принцип една стара мъдрост. Тя гласи, че умният човек трупа не пари, а хора. Като се замислите, ще се сетите за много моменти, когато ви е било изключително важно да имате приятели, за да се измъкнете от труден момент, да постигнете успех в професията, да направите крачка напред в кариерата.

Специалистите наричат трупането на свои хора с термина нетуъркинг. Може да се преведе от английски като създаване на мрежа. Тя е задължителна за всеки, който иска да си върши работата добре и да се изкачва в йерархията.

Да нетуърквате ще рече да общувате с хора, които могат да ви бъдат полезни, да завържете връзки, благодарение на които по-бързо и по-лесно ще постигате успехи.

Може би ви се струва малко грубо – вие не искате да сте „използвачи“

Нетуъркингът е не използвачество, а сътрудничество.

И ролята на ценните познанства подчертават всички специалисти по кариерно развитие.’

„Добрите умения могат да ви помогнат да привлечете вниманието на шефа още от първия работен ден. Когато обаче те са основният фокус на вашата работа, с времето може да се превърнат в пречка за израстването ви. Ако искате да се изкачите по професионалната стълбица, способността да виждате по-голямата картина и да знаете как да подберете правилните хора са много по-важни от личните ви умения“, казва Алисън Макуилямс, експерт по лично и кариерно развитие в университета „Уейк Форест“.

Най-близо до ума е, че добрите отношения с колегите и с шефа са съществен фактор за професионалното ви израстване. Не само защото ще си сътрудничите, а и защото от тях можете да се учите.

Това означава още да не пренебрегвате и чисто човешкото общуване в паузите през деня или след работно време.

Никога не се стискайте да похарчите пари, за да почерпите, когато имате повод

Да отидете заедно да обядвате или да изпиете по нещо в края на деня. „Когато колегите ви знаят, че вие се интересувате от техните желания, стремежи, проблеми, тревоги, те са по-склонни да ви имат доверие“, подчертава Лоли Даскал, президент на голяма американска консултантска компания.

Нетуъркинг е и да не пропускате делови или неформални събития на компанията, на които ще си говорите с хора от други отдели. Колежка от маркетинга или счетоводството понякога може да донесе ценна информация или да ви даде рамо в напрегната ситуация.

„Инициативността, мотивацията, способността да се справяте сами с всичко, което може да поискат от вас в работата, ще ви направи изключително ценен служител за всяка компания. За да стигнете до позиция на мениджър, трябва да се научите да разчитате на другите. Отношенията, които изграждате с вашите колеги, са нещото, което ще ви доведе до професионалните върхове. Идеята, че може да разчитате само на себе
си, води до самоунищожение „, обяснява Мишел Ледерман, автор на книгата „Седем начина да увеличите своето влияние“.

Свои хора е добре да търсите и извън компанията, в която работите

На събития, на които ви канят други фирми от бранша или партньори, можете да завържете ИНТЕРЕСНИ ПОЗНАНСТВА.

Когато някой иска да се запознае с вас, обърнете му внимание, дори в първия момент да не ви се струва ценен. Никога не знаете кой кого познава и кога ще се окаже полезен.

Не си правите надеждна мрежа, ако не се грижите за контактите си. Не чакайте да се срещнете с ценните хора чак на следващо събитие. Още на другия ден напишете имейли или се обадете по телефона, за да кажете колко се радвате, че сте се запознали, и колко интересно ви е било да поговорите. Това влиза в бизнес етикета, но малцина си правят труда да го спазват. Като вие го спазите, сближаването е много по-сигурно.

Нетуъркинг навсякъде е лозунгът на умния човек с амбиции в кариерата

Намерете повод да се заговорите с тези, които срещате във фитнеса. Щом сте по едно и също време там, значи сте работещи, имате подобни разбирания (цените здравето и добрия външен вид), а вероятно и приблизно еднакви финансови възможности. Нищо чудно познанствата да ви вършат прекрасна работа.

Още по-лесно е с колеги по хоби. След като имате еднаква страст, теми за обсъждане и за сближаване има много.

По същия начин се потрудете да общувате с роднини, съседи, родители на съучениците на децата. С колкото повече хора сте близки, толкова по-голям шанс е да намерите онези, които могат да ви помогнат за успех в кариерата.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар