Запознай се с техните: любимият и неговите роднини

При модерните начини за комуникация важи старата приказка, че се „взимат“ не просто двама, а две фамилии


Сиреч, взимате любимия, свекъра, свекървата и зълвата. Той пък взима вас, тъста, тъщата, шурея. Това е минимумът. В пакета могат да влизат още баби, дядовци, лели, чичовци, вуйчовци, вуйни, братовчеди и братовчедки. Не са толкова много като преди 50 години, двудетният модел отдавна е победил (в България, че и с тенденция да бъде изместен от еднодетния. Но все пак по майчина и бащина линия любимият ви има 10-15 роднини, с които той и родителите му поддържат сравнително близки отношения. Същото е при вас.

Любимият в комплект

Вашето сприятеляване с неговата рода е важно и това го знае всеки, който има по-дълга връзка или брак. По-интересното е, че според психолозите хармонията във вашата двойка зависи не само от днешните отношения, които успеете да изградите с фамилията на любимия, а и от миналото. Огромно значение има как той е отгледан. Ако дълго е бил единствено дете, на което са се радвали десетина роднини, навиците му са по-различни отколкото на мъж, раснал с брат, сестра, няколко братовчеди.

Много полезно е да си дадете сметка какви особености в характера на мъжа са се формирали от семейните конфигурации в детството му, съветват специалистите. От това в немалка степен зависи бъдещето на вашата връзка.

Той e на върха

По-големият брат или братовчед често от ранна възраст е бил натоварен с големи отговорности и очаквания – да помага при отглеждането на следващите деца, да бъде пример за тях. В повечето случаи това му се е отразило положително, защото е развил лидерски качества и умее да се грижи за другите.

Проблемът обаче може да е, че както е свикнал да живее с това от малък и е продължавал по инерция, в един момент – точно когато двамата се каните да се жените – той да установи, че не живее живота, който иска, че му е омръзнало да поема отговорност, че всъщност желае известно време да бъде без ангажименти.

Ако този риск се размине или поривът за необвързаност трае кратко, на такъв мъж обикновено може да се разчита. Той е стабилен, устойчив на неизбежни търкания в двойката, гъвкав при уреждане на спорове и много грижовен към жената си. Но едновременно с това трябва да приемете, че взимате не само него, а и по-малките му братя, сестри, братовчеди, братовчедки. Той си остава батко и ще продължи да ги покровителства, което означава, че и вие трябва да правите същото.

Нужно е и да разберете, че любимият ви е свикнал да бъде лидер и винаги да държи под контрол всичко в живота си

Т.е. да му дадете ръководната роля във вашата двойка. Ако я искате за себе си, хармония няма да се получи. Най-добре е да му бъдете умен равностоен партньор, който му помага да бъде „патриарха“ на голямата фамилия, но не оспорва мястото му на шеф.

Особено внимавайте, когато любимият ви е израснал сред сестри и братовчедки. Той е научен да ги покровителства, а те – да му угаждат с женски грижи. Мъжът ви очаква същото от вас и много често може и през ум да не му минава, че е редно да поеме част от домакинската работа например.

Ей, малкия

Най-малкият сред братя и братовчеди понякога е капризен и бунтар. От една страна е свикнал по-големите да поемат отговорност и да му отстъпват. От друга му е омръзнало да го ръководят. С такъв мъж чудесно ще се оправи жена, която успее ненатрапчиво да организира общия им живот.

Имайте предвид и че нищо чудно той да не ви разбира особено добре, защото е свикнал да контактува главно с мъже

Освен братя и братовчеди вероятно има и още един-двама близки приятели. За цялата тази компания е готов на всичко и не бива никога да му пречите, когато иска да бъде с нея, било за да помага, било за да се забавлява.

Ако пък е израснал със сестри и братовчедки, вероятно е разглезен от много внимание и грижи. Той приема като даденост, че жените го обичат и се стремят да му угодят. Според психолозите с такъв мъж ще сте добра двойка, ако се държите с него подобно на каките му – да се грижите за него и едновременно с това да проявявате точно толкова власт, колкото му е нужна да живее, без да поема отговорности, но и без да се чувства потиснат.

От два клона, та по средата

Средното дете сред братя, сестри, братовчеди, братовчедки често е доста труден партньор, защото може да се окаже лишен от оригиналност и инициативност. Той е по-малък от по-големите и по-голям от по-малките, поради което винаги е бил в двойнствена роля, без да може да се открои. Но пък точно заради това може да се е научил да бъде гъвкав и да успява да се впише в различни среди. Ако съумеете да използвате това му качество, връзката ви ще бъде хармонична.

Най-общо означава да не го притискате и да му сервирате решения, а да го провокирате сам да ги търси. Вашето поведение също трябва да бъде средно. Нито да се държите властно, защото на него това му е омръзнало заради по-големите, с които е израснал. Нито да искате прекалено да ви обгрижва, защото на него му се е налагало да прави това с по-малките. Много внимателно дозирайте какво давате и какво очаквате, така че той чрез вас да се чувства и велик, единствен и неповторим, какъвто не се е чувствал във фамилията си.

Може би изглежда доста сложно да построите щастлива връзка с мъж, израснал сред братя, сестри и т.н. роднински деца. И все пак надали е по-трудно отколкото с мъж, който е единствено дете. Често на такъв любим се налага да се учи как да живее с някого, който много го обича, но все пак не го поставя в центъра на вселената, както са правили мама, татко и още 10-ина близки през изминалите 30-ина години.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар