Помощ! Сгафих в службата

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Какво да правиш ако допуснеш грешка на работното си място? На първо място – без паника. Ние имаме идеи за спасението ти, съветва в последния си брой сп. „Блясък”:

Дa изпуснеш финалния срок, да объркаш най- важния проект в офиса, да се явиш неподготве­на на среща, да закъс­нееш за оперативка, да забравиш да предадеш на шефа важно съобщение – всичко това може да се отрази фатално на работата ти, ако не излезеш дос­тойно от положението. В крайна сметка на всички ни се е случва­ло да направим грешка, човешко е! Важното е да знаеш как да реагираш в подобни ситуации.

МОБИЛИЗИРАН СЕ

В момента, в който осъзна­еш грешката си, не изпадай в отчаяние, а действай. Вместо да се вайкаш – „Ами сега какво ще правя?“, напрегни всяка своя мисъл във вярната посока, а именно – „Всичко ще бъде наред!“ и „Бързо ще оправя не­щата, само спокойно!“. Макар на някои да им изглежда стран­но и дори неуместно, положи­телното мислене е в състояние да извади човек от най-дълбоката депресия и емоционален трап, какво остава за работен проблем!

ПРИЗНАЙ СИ

„Признат грях – половин грях“, гла­си поговорката и в случая е доста уместна. Ако признаеш открито, че си забравила за срещата, колкото и несериозно да звучи, или не си изчислила правилно сметките, за­щото си бързала, поне ще спечелиш отсрещната страна с откровеност­та си. Да си директна може да е твоето най-силно оръжие във всяка ситуация, включително и когато си сгафила.

ИЗВИНИ СЕ

Това е може би най-важната от всички стъпки. Извини се на хората, които по някакъв начин са засегнати от твоите действия! Паралелно с това не позволявай да ти крещят, само защото си обърка­ла нещо в службата – никой няма право да се държи по този начин с теб, независимо колко голяма е грешката ти. Българското законо­дателство е именно за това – ако искат да те санкционират, да го направят, но крясъците и истерии­те не влизат в правомощията им.

ОБЕЩАЙ ДА СЕ ПОПРАВИШ

Увери по-висшестоящите, че в бъ­деще ще си по-внимателна и това няма да се повтори. Много е ва­жно, освен да дадеш обещания, към които действително би могла да се придържаш, да работиш искрено по своето самоусъвършенстване.

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар