Знаете ли най-добрата температура за сън?

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Тя е между 15 и 20 градуса, по-добре е да ви е леко хладно

Ако имате проблеми със съня, в допълнение към диетата и упражненията, трябва да обърнете внимание и на температурата в помещението, където спите.

Трудно е да заспим, ако е прекалено горещо, но никога не смятаме температурата за важен фактор за качествения сън и това не е правилно.

Погрешно е също така да мислим, че когато спим, трябва да се „отпускаме“, за да ни е удобно и топло. С приближаването на времето за сън, тялото ни започва да се охлажда, като температурата ни пада с около 2 градуса, за да ни се приспи.

Сънят в студена стая помага да се поддържа по-ниска телесна температура, което води до качествен, дълбок и дълъг сън.

Според американски експерти, както съобщава Yahoo Lifestyle, най-добрата температура за качествен сън е между 15 и 20 градуса по Целзий.

Най-неподходящата температура все още не е определена, но ако чувствате, че ви е топло, се счита за такава, тъй като при такива условия е много трудно да заспите, без да се събудите до сутринта.

Днес отопляваме спалните, което навремето не е било обичайно. Хората спяха в студени помещения и би било добре да вземем пример от тях. Ако спите в същата стая, в която прекарвате деня, е добре да я проветрите преди лягане и, разбира се, да изключите отоплението.

В допълнение към стайната температура, трябва да се грижите за по-добър сън през нощта – леки ястия или пропускане на вечеря и никакви стимуланти като кофеин – кафето не трябва да се пие следобед и вечер и трябва да избягвате захар и алкохол.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар