Защо не може да отслабнете?

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Мъчите се да отслабнете, а кантарът не помръдва надолу. Причините може да са много


Според водещи американски инструктори по фитнес най-честите грешки са 5.

1. Рязко намалявате калорийната стойност на менюто си. Която и да е диета с бърз ефект не може да се спазва дълго. Да преминете за ден от обилно хранене на диетично не е толкова сложно, колкото вредно. Порциите трябва да се намаляват постепенно. Ако спешно искате да свалите някой килограм, просто изключете от менюто си определени продукти: алкохол, всякакви сладкиши, солена храна, плодове. За по-добър ефект яжте на всеки 3 часа. В менюто ви трябва да има бавни въглехидрати, постно месо и риба, различни зеленчуци, млечни продукти, бобови.

2. Съставяте менюто си, без да отчитате ръста и теглото си, особеностите на своето тяло. В интернет може да намерите калкулатори, които измерват т.нар. калоричност на деня. Индексът на телесната маса е показател, който ви позволява да оцените степента на съответствие на теглото с ръста и да разберете дали е нормално или наднормено. Изчислява се, като теглото се раздели на ръста в метри, повдигнат на квадрат. Например при 60 кг и височина 1,7 м индексът е 20,7. Сега трябва да изчислите необходимите ви калории за деня с калкулатора и получения резултат да умножите по коефициент на физическото натоварване. Като правило, в повечето случаи този коефициент е 1,375 (при положение, че тренирате 3 пъти в седмицата). При заседнал живот този коефициент е 1. Крайният резултат ще ви покаже средната норма на енергийна загуба на ден, спазването на която ще ви позволи нито да на-пълнявате, нито да отслабвате. Ако намалите калориите с 15-30% (това е около 400-700 калории), ще сваляте килограми плавно и здравословно.

3. Потискате глада с плодове, сокове и смутита

Те няма да ви свършат работа, а и са доста калорични. За да бъде диетата ви ефективна, в дневното меню трябва да има само 1 -2 порции от тези продукти (1 порция -160 г). Те са полезни, но не прекалявайте. Може да изядете една ябълка след 18 ч., но поне 2 часа преди сън.

4. Ядете само обезмаслени и нискокалорични продукти: Безспорно нискомасленото кисело мляко е по-малко калорично, но това не означава, че можете да пиете от него с литри. А и полезността на тези продукти е доста съмнителна.

5. Отчайвате се и прекратявате битката. След седмица на диета виждате резултат, но после всичко спира. Не трябва да се отказвате, това е абсолютно нормална реакция. Организмът ви привиква и се пренастройва. Променете малко менюто си, сменете физическото натоварване. Така ще преодолеете застоя.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар