Влияние на името върху живота на човека

Няма в езика дума, която по влияние върху характера и съдбата ви, по сила на изразяване на чувства, по употреба би могла да се сравни с вашето име


Името може да звучи като молба или заповед, като плесница или ласка.

Това са думи на Пиер Руже от неговата книга „Влияние на името върху живота на човека”

Във всички времена и културни традиции на името на човека се придава огромно значение. Смята се, че то притежава магически свойства.

В славянската традиция името на детето обикновено избират кръстниците, съгласувайки решението си със свещеника. Името се пази в тайна и се съобщава на родителите едва след завръщането от църквата с новороденото. Смята се, че разкриването на името преди кръщението е тежък грях, който може да доведе дори му.

При избора на име съществуват определени правила. Например не могат да се дублират имената на хора, живеещи в един дом. По изключение жената може да даде своето име на последната от дъщерите си, ако иска следващото дете да е син. Не бива да се дава на новороденото Не бива да се дава на новороденото името на починало дете или роднина, напуснали нашия свят преди то да се роди, за да не последва съдбата им.

Днес много се пише колко е важно правилно да се избере името на детето

Това е така, защото всяко име притежава тайнствени вибрации, неуловими с човешко ухо, но въпреки това въздействащи върху околните. Никой не може по-добре да избере име на детето от тази, която ще го храни, ще се грижи за него и ще го възпитава – неговата майка.

Не трябва да се забравя, че всяка букви носи информация. Напишете върху лист хартия своето име или имената на други хора, които бихте искали да анализирате. За анализа могат да се използват не само традиционните, но и умалителни имена или прякори. Започнете анализа с интерпретацията на първата буква, която дава най-голяма сила на името. От останалите букви най-голям принос имат най-ясно чуваемите и повтарящите се букви.

Първата буква е първият проблем, свързан със самоопределението и самоутвърждаването на човека. За мъжете е добре да имат повече гласни в името си, които помагат да се смекчат мъжките черти в характера. А най-добре е първата буква на името да е гласна. За жените е добре, когато в името са повече съгласните, което им помага да се справят с трудностите.

ПЪРВИТЕ ГЛАСНИ БУКВИ В ИМЕТО

Първа ударена А

Тези хора са способни на много неща, но не могат да търпят никого. Могат да се преструват, да ласкаят, да демонстрират преданост, но в душата си винаги ще се смятат за по-умни, по-способни и по-красиви от другите. Склонни са за неуспехите си да обвиняват другите. Никога не се съмняват в правотата си. При всяка възможност се превръщат в диктатори, домашни тирани. Но ако имат до себе си разбиращ и предан човек, стават прекрасни лидери. Ако на младини са унижавани, оскърбявани или бити, могат да станат престъпници, алкохолици, наркомани. Всичко, заложено у тях до 30-годишна възраст, налага отпечатък върху останалата част от живота им.

Първа неударена А

Тези хора често боледуват като деца, съмняват се в способностите си, нерешителни са. Но са много любознателни, търсят примери за подражание, често се влюбват и често се разочароват. Обикновено имат няколко брака. Обичат да пътешестват, ценят красотата. Често като деца се сблъскват с проблеми в отношенията с родителите, понякога растат в непълни семейства. Втората половина от живота им е по-успешна, постигат големи резултати, особено в спорта.

Първа ударена Е

Хората с такова име не обичат рутината, искат да ги обичат и уважават.

Имат нужда да се грижат за някого, но понякога прекаляват. Имат по няколко брака. Често лъжат околните, трудно им е да бъдат щастливи. Имат нужда от някого, който да ги обича безусловно.

Първа неударена Е

Това са трудолюбиви, но не особено пробивни хора. Талантливи са, но не могат да използват таланта си. Трудно си изкарват прехраната, но не обичат да работят каквото и да е. Добри изпълнители са. Обикновено са представители на „средната класа“.

Първа ударена И

Тези хора притежават способността да разбират другите и умеят да използват тази си дарба. Обикновено получават всичко, което искат. Грижат се за семейството си, за близките си, стараят се да ги предпазят от проблемите си. Добри родители са. Могат да са прекрасни началници. Невинаги имат добро образование. Не обичат да седят без работа. Най-активният им период е до 35-годишна възраст.

Първа неударена И

Тези хора удивително добре се приспособяват. Но могат и да измамят, да обидят. Често работят в сферата на обслужването, в болници. Много от тях стават шофьори, моряци, учители. Когато вземат решение, не се отклоняват от избрания път. Склонни са обаче да се поддават на страсти. Учат се от грешките си. Редом до себе си обичат да имат човек с чувство за хумор.

Първа ударена О

Способни са да обичат, но рядко намират подходящ партньор. Доказват на всички предаността си, но самите те също могат да мамят. Градят дом, създават семейство, но скоро откриват, че това е нужно единствено на тях самите. Около тях има много интриги. Имат стабилни отношения, но са склонни към страдания.

Първа неударена О

На тези хора им липсва фантазия. Но се отнасят отговорно към всяка задача. Налага им се да изпълняват монотонна работа, но са търпеливи. Често се разочароват в отношенията и могат да станат скептици. Всичко в живота им зависи от първите 20 – 25 години.

Първа ударена У

Това са талантливи, но нерешителни хора. Добри приятели са, но за съжаление, правят много грешки в живота си. Обичат да работят в колектив. Рисуват добре, умеят да планират времето си, да даряват радост на околните. Но съществува опасност да попаднат под влиянието на алкохола.

Първа неударена У

Изявяват се в журналистиката, театъра, киното, в приложните изкуства. Привържениците са на класическите направления, леко консервативни са. Постигат много, но невинаги успяват правилно да се възползват от това. Могат да им се случат доста нещастия. Те не умеят да пазят тайна, неорганизирани са, но дават много на околните.

Първа Ю (независимо от ударението)

За тях всичко зависи от късмета. Главното е да се окажат в нужното време на нужното място. Едва ли ще са богати, често живеят назаем. Не притежават кой знае какъв ум, но имат приятна външност. Добри психолози са, пекари, учители, работници в социалната сфера. Склонни са или към религиозност, или към занимания с магия. За тях е пагубно уединението.

Първа Я (независимо от ударението)

Тези хора постоянно нещо решават, постигат, преодоляват – и в семейния, и в деловия живот. Често боледуват, предразположени са към сериозни заболявания. Животът постоянно ги поставя на изпитание за издръжливост, затова те трябва да контролират влечението си към алкохола или наркотиците.

ПЪРВИТЕ СЪГЛАСНИ БУКВИ В ИМЕТО

Б – сантименталност, неопределеност, ревнивост, склонност към множество любовни връзки, непоследователност; нуждаят се от ласка, грижа, понякога са затворени; изобретателни, мечтателни, чувствителни.

В – изобретателност, общителност, силна воля, различни таланти, влечение към знания, но мързел в ученето; могат да преживеят изневяра в брака, таланти в музиката, живописта, пеенето, всичко зависи от възпитанието; добри лидери, но са склонни да си по-пийват.

Г – талантливи оратори, организатори; думата им не се разминава с делата; стараят се да живеят в мир с всички; добро име за бизнес; добре се разпореждат с пари; недоверчиви към нови хора.

Д – любов към промените; умеят да изпълняват всякаква работа; сключват изгодни сделки; непредсказуемост, разочарование в любовта, понякога са нетактични.

Ж – творческа жилка, интерес към всичко ново както в живота, така и в любовта

Непостоянни в отношенията; трепетно се отнасят към авторитети; имат чувство за мярка и умение да решават проблемите самостоятелно.

3 – буква на упорития труд, но парите никога не стигат; обикновено живеят цял живот в един регион – всяко преместване е сътресение за тях; добри програмисти, логици.

К – хората им се възхищават, но някой ден това възхищение свършва и човекът остава насаме с проблемите си; предразположени са към кариерен растеж, високи постове, но невинаги са логични и това им пречи.

Л – живеят по своя житейска програма; или са скъперници, или са безпарични; ползват се с популярност сред противоположния пол; имат няколко брака; често са използвани.

М – тези хора не са склонни да размишляват много

Имат силен и изобретателен ум, но трудно приемат новото; проницателни, талантливи в творческите професии; мнозина стават преподаватели, възпитатели, юристи, адвокати; склонност към алкохол.

Н – общителност, патриотизъм, понякога затвореност; неумение да пазят тайни; склонни са към чревоугодие.

П – невъзмутимост, уравновесеност, чувствителност, изключително развита съвестност, силна воля, увереност в собствената правота, винаги знаят какво искат.

Р – говорят ясно, подредено, обмислено, искат мислите им да достигнат до околните; но те невинаги са склонни да ги разберат правилно; нищо не правят просто така.

С – влечение към ораторство, понякога без повод

Непоколебимо убедени в собствената си правота; стараят се да избягват всяка принуда; състрадателни; за съжаление, не успяват да постигнат много в живота си, поради което посягат към алкохола.

Т – могат да бъдат убедителни, но знанията им почти винаги са повърхностни; много лесно обещават, но малко от това изпълняват.

Ф – много уравновесени, грациозни; лесно сменят убежденията си, но въпреки това упорито се движат към целта си; тези хора са предопределени за велики дела; имат ярка външност, могат да бъдат добри учители, проповедници, изпълнители.

X – обичат да започват нови неща; постигат успехи в различни начинания; обичат да дават съвети на другите; могат да се занимават с лечителство.

Ц – борба между доброто и злото, тежка буква: затвор, манастир, самоубийство, липса на деца.

Ч – често са бездетни, страдат от множество комплекси, или пък са досадни и прекалено праволинейни;обичат да страдат, да плачат; могат да ви съчувстват, дори да проронят някоя сълза заедно с вас, но никога няма да ви помогнат с пари.

Ш – невъздържани са в думите, обичат да празнословят; живеят ден за ден, надявайки се на роднини, приятели.

Щ – жестокост; затварят си очите за много неща, за да постигнат това, към което се стремят.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар