Както решиш, скъпа!

Съпругите, които имат мъже командири, завиждат на онези, които често чуват „Както искаш, скъпа“


Истината обаче е, че само много властните и/ или хиперактивни жени са доволни, когато любимият ги оставя да се оправят с всякакви въпроси. Повечето се чувстват пренебрегнати, а и им тежи отговорността. Жените обичат да споделят, да обсъждат, да усещат интерес у партньора си даже по не особено значими семейни проблеми, които спокойно могат да решат без негово участие.

Ако сте сигурни, че той не е равнодушен, защото мислено си е отишъл от връзката, специалистите препоръчват да потиснете недоволството си, като вземете практични мерки.

• Опитайте се да разберете мъж, който има напрегната работа и затова вкъщи често казва „Както решиш, скъпа“.

Има разлика в поведението на двата пола у дома, когато професията им изисква постоянно да вземат решения. Като се приберат, обикновено жените карат по набраната инерция в офиса и нареждат на семейството какво да прави. Сиреч, продължават да ръководят. Така е, защото по стар навик приемат, че грижата за дома и близките е тяхна отговорност, че трябва веднага да се
справят с всеки проблем.

При мъжете е обратното – те възприемат дома като място за почивка от тежката работа навън. Следователно няма нужда да продължават да ръководят, освен ако не става дума за нещо голямо, и с удоволствие оставят жена си да се оправя.

Това не е мързел, той просто превключва. Така че поемете толкова семейни решения, колкото можете. За останалите намирайте подходящо време за обсъждане.

• Половинката ви ще спре да товари вас да решавате всички битови въпроси, като ясно се договорите какво от семейните задължения чия отговорност е и какво винаги обсъждате заедно.

Така вие ще престанете да му задавате ненужни въпроси, а той ще престане да ви дава дежурния отговор.

Задавайте въпросите си правилно – като предлагате нещо конкретно

Това е принципно важно и увеличава шанса да чуете отговор, различен от „Както решиш, скъпа“.

Любимият ви е като началникът – трябва да не го занимавате с проблем, а веднага да посочите решение. Тогава го улеснявате да отговори с „да“ или „не“.

• При обсъждането на съществени семейни въпроси мъжът ви няма да започне да се колебае в мнението си и в крайна сметка да остави решението на вас, ако много внимателно го поведете към онова, което искате. Така няма да изпаднете и в онази ситуация, когато уж го питате, той си казва, а вие си правите, каквото сте си намислили.

Но наистина много внимателно го водете към онова решение, което искате. Умната жена никога не предизвиква у мъжа си увещанието, че тя ръководи. Той с удоволствие може да й оставя всекидневните проблеми, но като глава на семейството държи да има последната дума за важното.

• Покажете на любимия, че повече ви боли от безразличието, което може би се крие зад неговото „Както решиш“, отколкото от евентуален спор, конфликт или даже скандал за решението.

Много мъже смятат, че ако не противоречат на жените, всички си живеят по-щастливо

Щом вашият е от тях, ясно му заявете, че тълкувате поведението му като липса на внимание. Като бяга от въпросите, които поставяте за обсъждане и благосклонно ви упълномощава вие да ги решите, той всъщност ви пренебрегва.

Да, това тълкувание е много женско. Психолозите казват, че жената е щастлива с любимия, когато той винаги отговаря на нейните т.нар. оферти за внимание.

Под отговор тя разбира да му говори напоително, а той да я слуша и да проявява съпричастие. Често това плюс някой и друг вмъкнат въпрос по тема са достатъчни, за да й се струва, че мъжът й проявява внимание и подкрепа, макар че пак на нея оставя решението.

Та намерете точната доза от приказки, която мъжът ви може да понесе. И като винаги я комбинирате с конкретно предложение за решение, на което той казва „да“ или „не“, няма да ви измъчва усещането, че е равнодушен.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар