25-ият час

Нямате време за фитнес? Можете да спортувате през целия ден, без да отделяте часове за това, без специален екип и дори без околните да разберат! С нашите съвети ще успеете да калкулирате така нужния 25-и час – гимнастика.

Много хора се оплакват, че не им остава време за спорт, други пък не обичат да хо­дят на фитнес. Но пак има начин да се движите – през целия ден! Това е мото­то на допълнителната съпровождаща гимнастика Boot-Camp. Най-известна­та й привърженичка е Шарън Стоун, ко­ято избира стълбите пред асансьора и паркира колата си далече от дома си, за да се движи колкото се може повече. Да станете част от тази нова кон­цепция е лесно—просто правете след­ващите упражнения: 5 за развиване на мускулатурата, 3 за разтягане, 2 за подобряване на стойката, 1 кардио уп­ражнение и задължителното вдишва­не и издишване. Дали тази програма ще окаже желаните резултати върху си­луета ви? Със сигурност, особено ако ходите 30-ина минути преди хранене и ако то е разумно и балансирано.

УПРАЖНЕНИЯ, КОИТО РАЗВИВАТ МУСКУЛИТЕ

5 минути в леглото: добре очертани мускули на бедрата

Легнете по гръб с ръце покрай тялото, изпънете пръстите на краката в шпиц, леко разкрачете краката и ги повдигне­те около 50 пъти, като стягате.

2 минути пред ваната: за стегнати ръце

Изправете се с гръб към ваната и с ръцете се опрете на ръба й. Сгънете ръцете, като стягате седалищните мускули. Дупето трябва да е по-ниско от коленете. Изпълнете 30 пъти.

3 минути, докато си миете зъбите: стегнати седалищни мускули

Това е известното т. нар. бразилско движение, при което трябва да свива­те седалищните мускули, докато дви­жите таза напред и назад. Ако го изпъл­нявате 2 пъти дневно по 3 минути, ще калкулирате 42 минути седмично.

1 минута на балкона: гърди на танцьорка

Направете движението „хиндуистка молитва“ – танцьорките от „Мулен Руж“ го изпълняват редовно. Стиснете длани пред гърдите 100 пъти, като ед­новременно с това ги повдигате над главата си.

2 минути зад бюрото: тънка талия ала Дита фон Tийз

Седнете с изправен гръб на стол, пос­тавете стъпалата плътно на пода. С две ръце хванете пълна бутилка за вода или по-тежък класьор на височи­ната на гърдите. Движете в едната или другата посока, без да мърдате краката. Изпълнявайте упражнението следобед в продължение на 3 минути.

2 минути пред стена: оформяне мускулите на ръцете

Изправете се пред стена с прави ръце на височината на очите, като се опи­рате на длани. Сбийте лакти, като правите 20 лицеви опори. Ако имате възможност, може да повторите уп­ражнението няколко пъти дневно, пре­ди закуска или след тежко събрание.

1 минута в ресторанта: добре очертани мускули на бедрата

Седнете на масата и докато никой не ви наблюдава, повдигнете коленете и балансирайте в тази позиция. Добре е да го изпълните след хранене.

2 минути на опашка: плосък корем

Стягайте и отпускайте коремните мускули. Бихте могли да редувате със стягане на седалището.

3 секунди върху стола: бедра и дупе като на топ модел

Опитайте се да забавите максимално движението, при което сядате на стол. Това е доста ефикасно упражнение, кое­то ви съветваме да усвоите и репети­рате, тъй като през деня ви се налага да сядате поне петдесетина пъти.

1 минута в метрото: стоманено дупе

Без значение дали сте седнали или пра­ви, стягайте и отпускайте седалищ­ните мускули 100 пъти или 1 минута.

30 секунди в колата: коремни мускули на шампион

Стягайте и отпускайте коремните мускули от момента, в който ви хване червена светлина на светофара.

1 минута в салона: стегнати бедра

Застанете изправени, като с лявата ръка се опирате за облегалката на стол. Пренесете цялата тежест на тялото си на десния крак, след което баланси­райте с левия, с който правете махове напред и назад около 15 пъти, но без да го сгъвате. След това сменете краката.

1 минута в коридора: източени бедра

Застанете с леко разкрачени стъпала на ширината на ханша, на разстояние 40 см от стената. След това при- плъзнете гърба си надолу по стената, сякаш искате да седнете. Коленете не трябва да изпреварват краката, за да предпазите ставите. Останете в тази позиция около минута или, ако ви е прекалено трудно, повторете ня­колко пъти.

3 минути в кухнята: железни ръце

Застанете прави с консерва във всяка ръка, коленете леко приклекнали, стег­нати коремни мускули, лакти плътно до тялото. Повдигнете дясната ръка, след което и лявата, като при сваляне­то издишайте. Направете 4 серии по 15 упражнения.

2 минути пред телевизора: съблазнителни бедра

Докато седите на канапето и гледате телевизия, поставете стъпалата на пода, а между краката си стиснете мал­ка възглавничка, като я задържите око­ло 30 секунди. Отпуснете, след което повторете упражнението 3-4 пъти. Упражнението е подходящо за стягане на вътрешната част на бедрата.

ИДЕИ ЗА РАЗТЯГАНЕ

2 минути в банята: спечелете 2 сантиметра

Застанете прави с боси крака, гръб, рамене и стъпала, опрени на стената. Повдигнете ръце пред вас и вдишвай­ки дълбоко, ги вдигнете високо над главата. Докоснете стената с палци, без да извивате гърба си, след което спуснете ръце, издишайки. Дори да не успеете първия път, не се отчайвай­те – с практика ще забележите неве­роятен прогрес. Повторете упраж­нението 15 пъти.

5 секунди на опашка в кафенето: добре оформен гръб

Хванете ръцете зад гърба си, като се опитате пръстите да сочат към та­вана, и вдишайте въздух дълбоко.

СЪВЕТИ ЗА ПРАВИЛНА СТОЙКА

2 минути пред телевизора: външност като на Първа дама

Представете си една тънка нишка, ко­ято ви тегли нагоре към тавана, и се опитайте да разтеглите максимално гръбначния си стълб.

30 минути пред Facebook: стройна фигура

Махнете стола зад бюрото си и седне­те върху голяма надуваема топка. При тази изключително динамична стойка ще ви се наложи да стоите с изправен гръб, да пазите, равновесие и да пора­ботите върху коремните мускули.

КАРДИО МОМЕНТИ

3 минути в спалнята: бързо изгаряне на мазнини

Пуснете си музика и танцувайте. Ако го правите няколко пъти през деня, това ще се отрази благоприятно на теглото ви.

5 минути на терасата: Здраво сърце

Направете 5 подскока, първо с прави ръце и крака, след което с леко свити. Подскоците засилват работата на сър­цето, зареждат го с енергия и успокоя­ват апетита. Желателно е да се прак­тикува преди закуска и вземане на душ.

ПАУЗИ ЗА ПРАВИЛНО ДИШАНЕ

30 секунди пред прозореца: енергично дишане

Замислете се за нещо приятно и вди­шайте дълбоко. Блокирайте въздуха в дробовете си за около 5 секунди, след което издишайте, като се опитате да изхвърлите от себе си цялата не­гативна енергия. Повторете поне 5 пъти през деня.

2 минути в стаята: йога дишане

Седнете на пода с изправен гръб и вди­шайте през носа. Блокирайте поетия въздух за около 1 секунда, след което запушете дясната си ноздра с десен палец и издишайте дълбоко през лява­та ноздра.

  • сп. ELLE

 

 

Бърза 3-дневна диета

 

 

 
Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар