Неоснователната ревност е най-прекия път към раздялата

Болезнената и неоснователна ревност е честа причина за разпадане на връзките между хората на всякаква възраст


Защото в основата на любовта винаги стоят доверието, уважението и свободата.

Както знаеш по себе си, при вас, тийнейджърите те са даже преекспонирани. Не искаш мама и тате да ти казват какво да правиш, не си готова да приемеш и гаджето да ти диктува и да те ограничава. Следователно не бива и ти да правиш същото с него. А ревността води точно до това – „защо обръщаш внимание на тази“, „защо ще излизаш без мен“ и т.н. Да, партньорите се съобразяват един с друг, иначе не са двойка. Но в определени граници, без никой да губи личността си. Иначе не са щастливи.

Според някои психолози склонността към ревност се наследява генетично

Може и да не е така, но при всички положения се учи като поведение от родителите. Ако ти си ; виждала подобни изблици от майка ти към баща ти или обратното, осъзнаваш колко са неприятни. Така че се постарай да не ги допускаш към собственото си гадже. Още повече, че вие все пак не сте трайно обвързани на тази възраст, колкото и да се обичате.

Психолозите казват също, че ревниви към партньорите си са хората без самочувствие

Ти си стойностен човек и заслужаваш гаджето да бъде с теб. Не си набивай комплекси, които те карат да мислиш, че някой всеки момент може да ти го отмъкне. Така напразно тормозиш и себе си и любимия. Ако пък въпросното отмъкване се случи, значи гаджето не те заслужава. И понеже си стойностен човек, ще си намериш друго, което ще те оценява и обича.

Примири се с факта, че любимият няма как да е постоянно пред очите ти

Дори да сте от един и същи клас, той/тя има самостоятелен живот. Любовта ви не е причина да се разделя с роднини и приятели. И трябва да се научиш да даваш кредит на доверие – да вярваш, без да търсиш доказателства за думите, че е прекарал времето си с тях. Глупаво е всеки път, когато тръгне на кафе с приятели, да си въобразяваш, че има среща с друга. Всеки нормален човек ще се обиди от подозрения.

Лекувай безпочвената си ревност, това е единственият начин да запазиш връзката си

А ако ревността ти не е неоснователна, няма смисъл да тормозиш и себе ; си, и гаджето си. Прецени дали си заслужава да се бориш за него. В повечето случаи е по-добре да го пуснеш да си ходи.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар