Тези 5 лоши навика пречат на успеха

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Ако не се освободи от тях, талантливият и подготвен професионалист може да има горе-долу средни постижения

Pretty young woman lying on bed in modern hotel room, writing notes in notebook, planning her travel route, copy space

Обратното – по-посредствен човек е в състояние да направи по-големи пробиви, защото е посмел, по-приспособим, по-малко емоционален.

1. Страх от грешка

Умният човек допуска, че е възможно да се провали, и прави всичко възможно да предотврати това. Но когато все пак му се случи въпреки всички предпазни мерки и планове Б, В, Г, приема спокойно грешките си. Сяда да ги анализира и да се учи от тях. Никога не позволява страхът от неуспех да го откаже от намеренията и идеите му. Смелостта човек да пристъпи към действие и волята да се вдигне след провал са сред най-ценните житейски навици.

2. Липса на гъвкавост.

Умният човек винаги е готов да направи промени в ход, да отчете новите обстоятелства, да види чуждата логика, да предложи и приложи различни варианти. Не се заинатява на своето, колкото и да се смята за талантлив, способен, опитен.

3. Дефицит на самостоятелно мислене

Това не означава да не отчитате вярното и полезното в чуждите мнения. Означава да позволявате другите да контролират живота ви, защото искате да угодите на общите представи и нагласи, изтъкват специалистите. Ако смятате, че мнозинството винаги е право, никога няма да успеете да мислите по начин, различен от другите, колкото и таланти и способности да имате.

4. Бързоречие.

Сиреч не мислите много, преди да говорите. Това е черта, която може да дойде от самочувствието ви на талантливи и опитни професионалисти. Не че бърборите безразборно, а не преценявате това, което искате да кажете, преди да го кажете, в зависимост от конкретните обстоятелства и от аудиторията.

5. Подвластност на чувствата.

Много лош навик е да си позволявате да реагирате в зависимост от моментната емоция. Без значение дали изпитвате радост или гняв, не бива това да определя поведението ви. Особено в напрегнат момент и особено отрицателните емоции могат да задраскат дълго полагани усилия. Но и преждевременно усещане за победа би се оказало пагубно в много случаи. Затова специалистите казват, че липсата на контрол върху емоциите е слабост, която е в състояние да провали талантите, способностите и усилията на всеки.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар