Парна баня: правила и съвети за здрава и подмладена кожа

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Не е нужно идете в СПА курорт, за да си направите парна баня. Процедурата се предлага в много градски салони и фитнеси

парна баня
Струва си да отделите 20-30 минути за нея. Ще повишите имунитета си, ще подобрите работата на вътрешните органи и ще наситите с кислород тъканите.

В парната баня основното въздействие идва от високата температура, ускоряването на кръвообращението, отварянето на порите и изпотяването, при което се изхвърлят токсини. Когато тя е специализирана (билкова, солна) ползата се удвоява. След силното прочистване кожата става по-еластична,
тенът се освежава.

Парната баня подпомага и отслабването

Избавяте се от мастните натрупвания и целулита. Но това ще се случи, ако спазвате няколко важни правила:

• Постоянство. Резултат ще има, ако посещавате парната баня веднъж в седмицата в продължение на 2-3 месеца.

• Не е нужно да стоите дълго. Влезте няколко пъти за по 10 минути.

• След това е добре да се потопите в прохладен басейн, да влезете в ледена стая или поне да вземете студен душ.

• Не забравяйте хидрата-цията. Възстановете водния баланс в организма с поне две чаши вода. Зеленият чай без захар също е подходящ.

Ако добавите маски за тяло след банята, още по-успешно ще освежите кожата и ще разбиете целулита.

Ефективността на маските след парна баня (няма как по време на паренето в публична баня, забранено е от хигиенни причини) се увеличава няколко пъти. Разширените пори приемат повече хранителни вещества, те стигат по-дълбоко. Детоксикацията и активното кръвообращение правят по-добро хидратирането и подхранването на кожата.

След като излезете от парната баня и вземете душ, веднага намажете тялото с избраната маска

Към 2 с.л. мед добавете същото количество едро счукана морска сол. Леко затопете и се намажете. Отделете повече внимание на участъци със загрубяла кожа или целулит. Масажирайте с кръгови движения и потупване. Ако ви позволят, върнете се в парната баня за поне 5 минути, ефектът ще е още по-добър.

Много добре отстранява мъртвите клетки и заглажда кожата маска от 4 с.л. мед и 2 с.л. канела. Може да я използвате не само за тялото, а и за лицето. Намажете с масажиране, за да попие много добре. Измийте след 10-15 минути.

За заглаждане и хидратиране се използва маска от 2 с.л. напарено с гореща вода кафе и малко растително масло (зехтин, ленено, тиквено). Нанесете на няколко слоя с масажиране. След 10 минути вземете душ.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар