Кога изневярата може да бъде полезна?

Какво добро може да има в изневярата на любимия? То толкова боли, че на потърпевшия му се иска да умре, за да се отърве от мъките

Woman and man keep secret. Couple shows hush sign, adultery, relationship issue, marriage cheating concept. Secret love, jealousy. Mystery, privacy, intimacy. Young beautiful couple isolated at pink

И по-гадното е, че обикновено последен научава за изневярата. Приятелите, роднините вече знаят, а мисълта, че са скривали, още повече наранява. Сякаш и те са го предали.

Ужасно е, дано не ви се случва. Но експертите по любовни отношения казват, че ако все пак се случи, трябва да избършете сълзите, да превържете разбитото си сърце и да включите мозъка. Точно за да намерите доброто, което произтича от прелюбодеянието.

То никога не е внезапно връхлетял инцидент. За него си има причини и всъщност е чудесно, че ще ги откриете. Защото могат да доведат до много по-катастрофални последствия.

Дар от природата

В началото на връзката сте. Смятате, че и двамата сте силно влюбени един в друг. Но изведнъж разбирате, че той кръшка. Ами съвсем навреме, за да решите дали искате да сте с такъв мъж. Не смятайте, че като мине време, той ще се почувства по-ангажиран и ще ви бъде верен. В повечето случаи става обратното – доскучава му и започва да си търси разнообразие. Много често неверникът става рецидивист, не се оправя.

И друго е възможно – това е неговата философия. Този мъж (или жена) не приема, че трябва да е моногамен. За него да прави секс с някоя си не е изневяра. Той си обича любимата и в този смисъл й е верен. Онова е „креватна гимнастика“. Веднъж или няколко пъти с една и съща, много пъти с различни – все тая, не е предателство към постоянната партньорка, а чисто физическо действие.

Като подхванете разговор, не го питайте „Защо ми го причини“

Той не приема, че ви причинява нещо лошо. Може би ще обясни, че това му е дар от природата. Промискуитетът – сиреч смяната на партньорки, е заложен у мъжа заедно с инстинкта за продължение на рода. Нагонът го тласка към секс с повече от една жена, защото така е по-вероятно да остави наследници. Е, той наполовина е еволюирал – съзнателно не иска да прави деца. Но подсъзнателно продължава да иска да прави секс с колкото може повече партньорки.

Ако не приемете тази философия, животът с подобен мъж ще бъде ад. Не си го причинявайте. Разкарайте неверника, колкото и да го обичате.

И благодарете на късмета, че разбрахте за схващанията му, преди да направите заедно продължението народа. После заради децата много жени се примиряват с изневеряващите си мъже и живеят нещастни.

Транслация на греха

Когато научите, че мъжът ви кръшка, може изведнъж да си обясните защо ви тормози с ревността си. Неверникът транслира върху вас собствения си грях.

Макар че звучи абсурдно, много често изневеряващият приема, че партньорът му е същият като него – неверен. Няма никакви признаци, но нали и самият той хитро успява да се прикрива. Защо и жена му да не прави същото.

Полезно е да отворите очи, независимо с какво сте си обяснявали ревността му до този момент. Тя не е, защото много ви обича. И никакви грешки не правите, за да я предизвиквате. Просто човекът ви подозира и тормози заради собственото си поведение.

Това е толкова лицемерно и отвратително, че е много добре да го осъзнаете ясно и да се разделите с този мъж. На него не можете да разчитате за нищо. Той ще ви предаде за какво ли не друго, защото е непочтен човек.

Субективиране на вина

При шока от узнатата изневяра винаги се появява въпросът „Защо се случи точно на мен“. Отговор може да се крие у неверника – в неговите схващания за вярност и отдаденост. Но нищо чудно и прелюбодеянието да е заради несъвършенството на връзката.

Не че има чак съвършени връзки, но психолозите твърдят, че в повечето случаи изневярата е последствие от изчерпани отношения в двойката.

Той вече не е влюбен и търси друга жена, с която ще се чувства щастлив. Да, не е почтено да постъпва така, преди да приключи предишната връзка. Но много мъже, особено след дълъг брак или съвместно съжителство, първо проверяват още ли ги бива. И понякога разбират, че сами не знаят какво искат. Освен че известно време е интересна, понеже е непозната, новата тръпка изобщо не ги прави по-щастливи.

Това може да се брои за добро – той е отишъл, видял и се е върнал с подвита опашка. Ако искрено се разкайва, преценете дали да му простите и да забравите.

Но наистина доброто след въпроса „Защо се случи точно на мен“ е да си дадете сметка какво правите и какво не правите самите вие, за да се чувства партньорът ви щастлив. Да прецените дали носите субективна вина, за да тръгне той да запълва дефицити – на обич, на разбиране, на грижа, на секс.

Напълно вероятно е да не сте безгрешни. И тогава мъжът ви може да повтори, потрети, почетвърти прелюбодеянието си.

Приемете измяната като сигнал, че трябва да седнете двамата и да говорите за отношенията си. Възможно е, като чуете любимия, да промените поведението си, да започнете да му давате онова, което той смята, че му липсва. Така има шанс да стабилизирате връзката си. Колкото и да е странно, неговата изневяра всъщност ще я спаси, защото ще поправите, вместо да задълбочавате проблемите.

В никакъв случай обаче не приемайте, че сте виновни, без да анализирате внимателно думите му

Той може да преувеличава и да ви обвинява заради гузната си съвест. Не позволявайте да ви превърне в жертва, нито се самобичувайте, вменявайки си недостатъци. Бъдете самокритични, но осмислено и в разумна доза.

Обективиране на дефицит

„Когато разбрах, че ми изневерява, изпитах облекчение. Най-после имах конкретна причина, за да го напусна.“ Думите са на бивша телевизионна водеща, която откровено разказва за раздялата си с известен певец.

Всъщност се случва доста често жената, на която мъжът е изневерил, да прогледне. Изведнъж осъзнава, че любовта си е отишла, връзката е изчерпана и е в нея само по навик. Покрай нещастието от предателството си дава сметка, че през цялото време не е щастлива.

Възможно е и преди да го разбирала, но да се е самозаблуждавала, че нещата ще се оправят. Или пък си е въобразявала, че няма право да причини страдание на мъжа, защото той много я обича. А най-обичайният вариант е да не иска да бъде тя причината за разпада на семейството, особено когато вече има дете или деца.

Изневярата се превръща в катализатор на решимостта за раздяла, та всеки да си потърси щастието с някой друг. Или да остане сам, но поне без мъките на скандали, на усещане, че не е разбран и обичан, на липса на общи интереси и мечти.

Това също е добро последствие от изневярата, макар че съдържа доза лицемерие. За да не бъде то задълбочавано, забравете за обвинения към неверника.

Прелюбодеянието е повод, но не е причина да напуснете този мъж

Не унижавайте нито него, нито себе си с лъжи. Не се правете, че нищо не се е случило, но му признайте, че изневярата е била само катализатор. Спокойно поговорете как ще се разделите като цивилизовани хора, които са се обичали, по някакви причини обаче са се разминали в очакванията си и любовта си е отишла.

Колкото и да ви е болно, че мъжът ви е предал, не го нападайте, защото не си заслужава. Няма за какво да се борите, щом не го обичате. Просто си представете живота без него и продължавайте.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар