Руснаците имат прост метод за повишаване на имунитета, от който никога не се разболяват

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Ето какво правят под душа всяка вечер

Дойде времето, когато имунната система бавно намалява, настинките и вирусите са на всеки ъгъл и кой знае по-добре от това да вдигне имунитета от руснаците?

Популярният руски кинезиолог, проф. Д-р Сергей Бубновски препоръчва прост метод, който гарантира, че работи, и ето го.

Методът е много прост, въпреки че не звучи примамливо – това е студен душ. По-конкретно, потапяйте краката си в студена вода. Студената вода и студените душове имат дълга традиция в много култури, особено в Русия, и по добра причина – те осигуряват големи ползи за здравето.

„Всяка вечер, когато се приберете вкъщи след тежък ден, слагайте по-голям съд със студена вода във ваната. Никога не добавяйте гореща вода към нея и след това се опитайте да направите 48 бързи кратки топвания в нея. След това излезте от ваната и избършете краката си с кърпа и сложете вълнени чорапи. Правете го всяка вечер и значително ще повишите имунитета си, “ съветва д-р Бубновски.

Студената вода лекува настинка

„По времето на Съветския съюз задача на държавата беше съветските деца да бъдат най-здравите в света. Ето защо се появи курс, който разработи методи, които да помогнат за изпълнението на тази задача. Майка ми, която е завършила медицинско училище преди 60 години, каза, че никога не трябва да затопляте стаята, в която спи вашето дете и където се къпе. Да речем, че майка ми ме е къпала в стая, която никога не е надвишавала 18 градуса по Целзий. От третата си година отидох до басейна, въпреки че навън температурата беше -30 градуса “, казва лекарката Гусло Петрич.

Кажете да на студения душ сутрин

Че студеният душ не е само дейност за ексцентричните руски авантюристи, показват и съвременните изследвания, които наблягат на ползите за здравето. Холандско проучване показа, че сутрин трябва да практикувате студен душ, защото ще бъде по-малко вероятно да се разболеете.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар