Руснаците имат прост метод за повишаване на имунитета, от който никога не се разболяват

Ти лайф за Лекува

Ето какво правят под душа всяка вечер

Дойде времето, когато имунната система бавно намалява, настинките и вирусите са на всеки ъгъл и кой знае по-добре от това да вдигне имунитета от руснаците?

Популярният руски кинезиолог, проф. Д-р Сергей Бубновски препоръчва прост метод, който гарантира, че работи, и ето го.

Методът е много прост, въпреки че не звучи примамливо – това е студен душ. По-конкретно, потапяйте краката си в студена вода. Студената вода и студените душове имат дълга традиция в много култури, особено в Русия, и по добра причина – те осигуряват големи ползи за здравето.

„Всяка вечер, когато се приберете вкъщи след тежък ден, слагайте по-голям съд със студена вода във ваната. Никога не добавяйте гореща вода към нея и след това се опитайте да направите 48 бързи кратки топвания в нея. След това излезте от ваната и избършете краката си с кърпа и сложете вълнени чорапи. Правете го всяка вечер и значително ще повишите имунитета си, “ съветва д-р Бубновски.

Студената вода лекува настинка

„По времето на Съветския съюз задача на държавата беше съветските деца да бъдат най-здравите в света. Ето защо се появи курс, който разработи методи, които да помогнат за изпълнението на тази задача. Майка ми, която е завършила медицинско училище преди 60 години, каза, че никога не трябва да затопляте стаята, в която спи вашето дете и където се къпе. Да речем, че майка ми ме е къпала в стая, която никога не е надвишавала 18 градуса по Целзий. От третата си година отидох до басейна, въпреки че навън температурата беше -30 градуса “, казва лекарката Гусло Петрич.

Кажете да на студения душ сутрин

Че студеният душ не е само дейност за ексцентричните руски авантюристи, показват и съвременните изследвания, които наблягат на ползите за здравето. Холандско проучване показа, че сутрин трябва да практикувате студен душ, защото ще бъде по-малко вероятно да се разболеете.

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар