Счетоводство на любовта ще ви помогне да имате щастлив брачен живот

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Фразата на руския писател Лев Толстой, че всички щастливи семейства са еднакво щастливи, вече се е превърнала в клише


Напразно. Истината е, че всяко семейство трябва да е щастливо посвоему. Но за да се създаде хармонично семейство, трябва да сте наясно какво очаквате от брака и от партньора.

Какво се случва обикновено?

Хората се срещат, влюбват се и започват да се нагаждат един към друг, опитвайки се да моделират от любимия идеалния партньор. Но това се получава крайно рядко. Защо? Защото, избирайки даден човек, ние сме се ориентирали по някакви очевидни неща – външност, чувство за хумор, положение в обществото, галантност (мъжете имат свои приоритети при избора на спътница в живота).

Всичко това, разбира се, е важно, но в семейния живот на преден план излизат съвсем различни качества. Какви? Именно тук се крие уловката: най-печалното е, че не си представяме добре в какво се състои нашето щастие, и съответно не можем да предвидим какви достойнства трябва да притежава човекът, с когото се стремим да свържем живота си.

Правилата на създаване на щастливия брак са еднакви и за мъжете, и за жените. За простота, се обръщаме към прекрасната половина на човечеството, а мъжете могат да експонират” тези съвети върху своя живот.

И така, за да създадете наистина щастлив и хармоничен съюз, трябва много ясно да си отговорите на редица въпроси: не само какви трябва да са очите и косите на вашия избраник, но и как заедно ще делите доходите и разходите си, ще общувате с родителите или ще прекарвате свободното си време. Именно тогава вместо мъглявите очертания на принца на бял кон пред вас ще се изправи напълно конкретният образ на най-подходящия партньор за брак.

Струва ви се, че цялото това „счетоводство” е неприложимо към такава деликатна материя като любовта?

Но нали изборът на спътник в живота е много по-сериозно начинание от покупката на жилище например. А в същото време, решавайки да се сдобиете с нов дом, вие не оглеждате всички апартаменти наред – едностайни и пет-стайни, за сто хиляди и за милион, разположени в центъра и в покрайнините. Първо определяте ясно основните си изисквания: колко стаи трябва да има, в кой район, на каква цена и т.н., и едва тогава пристъпвате към търсенето.

А сега си представете без всякакъв романтичен привкус, че също така сериозно и отговорно избирате бъдещия си съпруг

За вас е принципно важно какви са навиците и житейските му ориентири, за какво мечтае, с какво смята да живее и как иска да харчи парите си. Защото именно в тези „камъни” може да се разбие семейният ви кораб. Следователно колкото по-старателно разчистите руслото на бъдещия семеен живот, толкова по-радостно ще се окаже съвместното ви плаване!

Първо запомнете, че винаги получаваме от света именно това, за което се помолим

Но най-често резултатът не е точно такъв, какъвто сме очаквали. Защо? Защото „мислената поръчка” се диктува на Висшите сили не от съзнанието, а от подсъзнанието, което оперира със собствени понятия. Например, ако дамата се стреми да си намери осигурен съпруг, подсъзнанието разбира – всъщност на господарката ми са й нужни пари. И започва да търси оптималните начини за реализиране на мечтата, като по-вероятно е да я накара да се катери по кариерната стълба, отколкото да й даде реален шанс да устрои личния си живот.

Дори не можем да си представим какво могъщество притежава нашето подсъзнание! То е способно да реализира всяка цел, ако точно „знае” какво ни е необходимо. Следователно, за да си намерите идеален партньор, трябва – първо – да убедите подсъзнанието си, че наистина имате нужда от семейство, че вашата вътрешна потребност е именно бракът, а не решаването на финансовите или жилищните проблеми. И второ: следва да дадете на подсъзнанието си конкретните белези на бъдещия си съпруг. И тогава то ще насочи всички сили да „организира” вашата среща.

Вземете лист и химикалка, за да записвате резултатите от своите размисли

Първо, определете какво трябва да представлява вашият партньор. Дори и да мечтаете за сливане на душите, външността му не може да ви е безразлична. Какъв трябва да е той – блондин или брюнет? Не е важно? Отлично, тогава помислете кое е същественото за вас. Например ще успеете ли да обикнете мъж, който е по-нисък от вас? Ами човек с „бирено коремче”? Задължително ли трябва да има европейска външност? Определете и примерната възраст, ръст, телосложение и т. н.

Изяснете си и социалния му статус

Искате да срещнете директор на фирма? Или пък сте съгласни и на училищен преподавател? На мъж с какъв доход бихте погледнали като на възможен кандидат-съпруг?

И накрая, помислете за главното – каква личност трябва да бъде вашият съпруг. Какви душевни качества особено цените и смятате за необходими? Колкото по-пълна бъде тази именно част от портрета, толкова по-добре.

А сега вижте доколко реален се е получил образът. Ако мечтаете за банкер, който да ви води през уикендите в Париж, да печели милиони и при това да проявява нежност и деликатност, съществува огромен риск цял живот да си останете стара мома. Акулите в бизнеса рядко са „белички и пухкави”. Имайте предвид, че за да въртиш милиони, се изисква порядъчна доза агресивност. Помислете дали вашият портрет не се нуждае от някои поправки…

Следващата стъпка е да помислите какво очаквате от бъдещия си избраник

Дали той за вас трябва да е защита и опора, или е по-важно с него винаги да ви е интересно? Дали очаквате да ви освободи от необходимостта да мислите за пари, или да се радва на вашите професионални успехи и да се гордее с високата ви заплата?

Кой в семейството ще осигурява финансите и кой ще отговаря за чистотата и уюта в дома?

Как ще се вземат решенията, кой ще има правото на последна дума? Как ще се разпределят битовите задължения и кой ще се грижи за семейния бюджет? И как всъщност ще се формира този бюджет: дали и двамата съпрузи трябва да оставят в кутийката цялата си заплата, или всеки да си заделя известен процент за собствени неконтролирани разходи? Това не са дреболии и не могат да се решават в движение. Спомнете си колко често любовната лодка се разбива в острите ръбове на бита.

Не по-малко важно е да разберете как ще се изгражда интимният ви живот, какво очаквате от съпруга си и как самите вие ще се реализирате в тази сфера. Не се страхувайте максимално честно да си признаете какво искате: от това зависи сексуалната хармония –
основата на щастливия брак.

Колкото и голяма ценност да е семейството за човека, освен нея и мъжът, и жената непременно имат и други интереси. Готови ли сте да споделите увлеченията на съпруга си – например да гледате с него футбол, да ходите за риба, да пеете под акомпанимента на китара? И ще поискате ли и от него също такова участие във вашите дела: например ще настоявате ли той също да се занимава с градинарство като вас? Или пък всеки ще има своя собствена ниша?

И накрая, не забравяйте, че освен вас в семейството ще има и други хора

Така или иначе, в орбитата ще се окажат въвлечени вашите и неговите родители – какви отношения ще изградите в тази област? Какво ще поискате от партньора си и на какво сте готови самите вие? А главното: как ще се разпределят ролите, когато в семейството се появят децата – какъв трябва да бъде бащата на вашето дете?

Когато на всички тези и множество други въпроси (а те непременно ще се появят!) намерите отговори, няма да ви е трудно мислено да си представите този мъж -и себе си редом с него. Запомнете този образ – буквално го „фотографирайте”, и кажете на подсъзнанието си: ето това е той, моят герой, за когото искам да се омъжа. Ако сте направили всичко както трябва, скоро ще се наложи да поръчвате и сватбените халки!

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар