Не мога да изляза от депресията!

От четири години мисля само за болести и смърт

 

Не знам дали е свързано с възрастта, но от четири години се намирам в състояние на тежка депресия и не мога да изляза от нея.

В момента съм на 47 години, а тези пристъпи започнаха, когато бях на 42-43. Като че нямаше никаква конкретна причина да се случат.

Животът ми си вървеше добре – чак идеален не е бил, но бих казала съвсем нормален.

Със съпруга ми се разбирахме добре, нямало е някакви големи скандали, децата също са добри. Имахме прилични доходи, макар и да не сме били богати.

И изведнъж тази депресия… Първо помислих, че е просто нещо временно – лошо настроение да го наречем. Смятах, че мога да го преборя с позитивно мислене, с повече разходки… Но не се получи. В един момент се усетих, че мисля само за смърт и болести, не можех да заспя по цели нощи и отивах на работа примряла за сън.

Разбрах, че няма да се размине без помощ от специалист, още повече, че най-близките около мен вече едва издържаха на настроенията ми. Започнах да ходя при психиатър, той ми назначи терапия с антидепресанти, колкото и да се дърпах. Като че от известно време нещата започнаха да се подобравят, но още ме е страх да кажа, че съм се излекувала.

М.Д., Плевен

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар