Билки и рецепти за лечение на много болести с двойно действие: вътрешно и външно

промоции

Древните не разделят лечението на душата и тялото, което е указание за разбирането им за цялостната същност на човека


Затова и в билколечението билките трябва да се адресират не само към болния, но и към душата му.

Настойка от червен лют пипер

Използва се външно, като средство при разтривания при невралгии, радикулити, миозити, ишиас или при измръзвания, кашлица, ревматизъм.

Настойка от брезови пъпки

Използва се вътрешно по 15 – 20 капки, разредени във вода, при болки в стомаха, язва на стомаха, както и при възпаление на бъбреците и всякакви други бъбречни страдания, при глисти, болести по кожата, ревматизъм, простуда, грип, подагра и т.н. Вземат се 20 г сухи брезови пъпки на 500 г водка или 60 % спирт. Кисне, прецежда се, изстискват се. Приема се по 15 капки до 1/г чаена лъжичка с вода преди хранене. Външно настойката се използва за лечение на рани, язви, порязвания, ревматизъм, подагра, болки в ставите. Разредена с вода 1:10, се използва за укрепване на косите чрез втриване в скалпа.

Настойка от невен

Използва се вътрешно по 20 капки 2 – 3 пъти на ден при хипертонична болест (курс на лечение 3 седмици), стомашно-чревни заболявания,главоболие, рахит, безсъние, аритмия на сърцето, задух, като жлъчегонно средство, за укрепване на общото самочувствие. Настойката от невен бързо ликвидира възпалителни процеси, гнойни рани и язвени процеси и значително ускорява регенерацията на тъкани. Външно се прилага като компреси и намазване на рани, язви, изгаряния, драскотини, порязвания. Дава добри резултати при болести на устната кухина, гърлото (изплакване, разрежда се с вода). При болести на очите (ечемик, конюнктивит) -компреси и втривания, се разрежда с вода 1:10. Настойката от невен се използва и в гинекологията, разредена 1:10 с вода.

Настойка от евкалипт

Притежава противомаларийно, отхранващо действие. Вътрешно при кашлица, заболявалия на дихателната система, малария, остри стомашни заболявания, грип, простудни заболявания. Дозировка: вътрешно по 15-20 капки на чаша преварена изстудена вода 3 пъти на ден. Външно се прилага за изплакване и инхалации при болести на гърлото и дихателните пътища (ангина, ларингити, хрема, трахеити, катарални и гнилостни бронхити, абсцеси на белите дробове). С настойката се промиват гнойни язви, абсцеси и заболявания на кожата. 1 чаена лъжичка се разрежда в 1
ч.ч. преварена, топла вода. Използва се за разтриване при радикулит, при невралгии и ревматични болки.

Настойка от биостимулатори

Жен-шен, златен корен, аралия, елеутерокок – настойките се приемат при обща слабост, след операции, изтощение, задух, туберкулоза на белите дробове, за различни форми на невроза, малокръвие, за подобряване на обмяната на веществата. Дозировка: по 3 до 20 капки три пъти на ден преди хранене. Желателно е да се приема в студеното време от годината, тъй като при топло време предизвиква повишен приток на кръв към главата и сърцето.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар