Негостоприемна вагина: има ли решение на този проблем?

Някои жени не могат да заченат, защото имат негостоприемна вагина

Негостоприемната вагина създава проблем при зачеването

Терминът е отдавна известен и даже нашумя от сериала „Приятели“, където Моника имаше този проблем и се наложи с Чандлър да си осиновят дете.

Неотдавна учените документираха точно през какви препятствия трябва да минат сперматозоидите, за да стигне поне един до яйцеклетката и да я оплоди. Във вагината на всички жени има капани, които им пречат, но при някои са повече.

Мъжката семенна течност съдържа между 60 и 100 млн. сперматозоиди

.Някои са по-качествени от други. За да отсее слабите, женската репродуктивна система е като поле с препятствия. От шийката на матката в единствената яйцеклетка минава най-силният.

Учени от университета „Корнел“ в Ню Йорк описаха подробно пътя на сперматозоидите през женската репродуктивна система. Те откриха поредица от микроканали и тесни пространства, създадени с цел да окуражават съревнованието. Тези структури са като своеобразни порти. През тях могат да преминат само онези сперматозоиди, които се движат достатъчно бързо. Останалите се натрупват под малките отвори, обясняват авторите на изследването.

Бавната подвижност на сперматозоидите определено усложнява оплождането и откритието на учените би могло да се използва за разработка на лечения и за усъвършенстване на инвитро процедурите.

Проблемите със зачеването могат да бъдат решени с помощта на НЮ ЛАЙФ – иновативна хранителна добавка, която ще помогне на бездетните двойки да сбъднат мечтата си за своя рожба.

Ню Лайф – помага при зачеване

НЮ ЛАЙФ е ефективна комбинация от билки съдържащи фитоестрогени, които допринасят за нормалното функциониране на репродуктивната система при мъже и жени. Подпомага нормалния хормонален баланс в организма. Подкрепя имунната и нервна система и при двата пола.

ТЕЛЕФОНИ ЗА ПОРЪЧКИ: 0885 49 20 82, 0877 90 45 79

В света има все повече бездетни двойки. Някои не бързат с раждането на дете, защото са се фокусирали върху кариерата. Други искат да си набавят собствено жилище и да не зависят от родителите си. Но има много такива двойки, които, мечтаейки за деца, недочакват заветните две ивици на теста. Само негостоприемната вагина ли е причина за това?

Има някои леснопреодолими причини, които пречат на зачеването. Кои са те?

Ако говорим за няколко месеца неуспешни опити да забременеете, тогава не се притеснявайте. Може би причината са фактори, които не са сериозна пречка за забременяването. Ето и най-вероятните от тях:

  • Неравномерен или твърде чест полов акт, който не съвпада с дните на овулация.
  • Възраст на партньорите. С течение на годините при жените способността на яйцеклетките да бъдат оплодени намалява и овулацията не се наблюдава при всеки менструален цикъл. При мъжете броят на сперматозоидите и подвижността са намалени.
  • Прием на определени лекарства. Аналгетиците, антибиотиците, антидепресантите и някои други лекарства влияят негативно върху плодовитостта.
  • Лоши навици: тютюнопушене, пиене на алкохол, наркотици и дори кофеин намаляват шансовете за забременяване и раждане на здраво потомство.
  • Отслабен имунитет и липса на витамини.
  • Стрес.

С малко усилия и много постоянство тези пречки могат да бъдат преодолени. Важно е единствено да не се отказвате от мечата си да имате дете.

Източник: kp.ru

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар