Кои са храните, които помагат при болки в ставите?

Ти лайф за Лекува

Редовната физическа активност е ключът към здравето. Но как да я практикуваме, ако поради някои здравословни проблеми мобилността е затруднена?

Грижата за ставите започва с подходящо хранене

Какво да правим, ако ставите болят? И ако лекарствата не помагат?

Промяна в начина на хранене, както и приема на една хранителна добавка ще ви помогне да си върнете радостта от движението.

Първо трябва да премахнете причината за проблемите със ставите. Но докато разберете какво точно е довело до такъв неприятен резултат, струва си да коригирате диетата, за да започнете да се справяте с проблема. Независимо от това, промените в храненето не са толкова сложни, че да не биха могли да се приложат самостоятелно.

Хората, които страдат от болки в ставите, могат да получат облекчение, като променят начина си на хранене

Американски учени посочват три най-полезни храни в статия, публикувана в списание Annals of the Rheumatics Diseases.

Изследване сред 6000 души доказа, че най-полезни са храни с високо съдържание на целулоза. Те са добри за профилактика. Установено е, че хора, които консумират много богати на фибри храни, намаляват риска от заболявания на ставите със 61 %. Другата полза от богатите на влакнини храни е, че подобряват бактериалната флора на червата. Това значително намалява токсичното въздействие на вредните бактерии, което притъпява болките.

АРТРОМИН е хранителната добавка, която, благодарение на уникалния си състав, дарява здраве на ставите

.АРТРОМИН съдържа комплекс от коралови водорасли – източник на естествен и лесно усвоим калций. Освен това в чешката хранителна добавка за здрави стави има и магнезий, както и ценни растителни екстракти.

Атромин – чешкото чудо за ставите

АРТРОМИН поддържа нормалната мускулна и ставна активност, допринася за преодоляване на умората и изтощението.

Още за АРТРОМИН и за това как помага на ставите можете да прочетете ТУК

ТЕЛЕФОНИ ЗА ПОРЪЧКА: 0885 49 20 82, 0877 90 45 79

Богати на целулоза са зърнените и бобови храни, пълнозърнестият хляб, зеленчуци като марули, зеле, тиквички, ряпа, карфиол, броколи, плодовете.

На второ място учените препоръчват зехтин. Съдържащите се в него ненаситени мастни киселини омега-3 имат мощен противовъзпалителен и антиоксидантен ефект. Заради това намаляват и болките в ставите.

Грейпфрутът също е богат на противовъзпалителни съединения, които са особено полезни при артрит. Заради високото съдържание на аскорбинова киселина ефектът от консумацията му е много здравословен, посочват американските изследователи.

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар