При какви болести помага масаж на кутрето?

Според древните лечители само с въздействие върху малкия пръст (кутрето) на лявата си ръка можем съществено да подобрим здравето си

Оказва се, че това е любопитна методика, а главното – ефективна в много случаи…

МАСАЖ ЗА НАМАЛЯВАНЕ НА АПЕТИТА

За тази цел преди хранене масажирайте върха на кутрето си. Има разлика при мъжете и при жените.

Мъже – до 12 часа масажират по часовниковата стрелка, а след обяд – обратно часовниковата стрелка.

Жени – до 12 часа масажират обратно на часовниковата стрелка, а след обяд – по часовниковата стрелка.

Точно на обяд тази точка не бива да се пипа.

Лечителите в древността са прилагали различни масажни техники на работа с точките по човешкото тяло: леки поглаждания, натиск, използване на игли и т.н. С помощта на подобни техники лекували множество заболявания, поразяващи различни системи в организма.

Невероятно добри резултати ще има, ако комбинирате масажа на кутрето с най-ефикасните смучещи таблетки за отслабване АПИ СЛИМ!

АПИ СЛИМ са смучещи таблетки за отслабване, които ще ви спестят досадния йо-йо ефект.


Освен това, АПИ СЛИМ е най-сладкото решение за елиминиране на излишните килограми, което може да се ползва и от диабетици.
Само три смучещи таблетки АПИ СЛИМ на ден ще коригират желанието за сладко, както и ще предотвратят преяждането.
Не отлагайте, не чакайте, не се колебайте – поръчайте АПИ СЛИМ сега!


Обадете се на телефон: 0885 49 20 82 или 0877 90 45 79


Повече информация за АПИ СЛИМ може да прочетете ТУК

МАСАЖ ПРИ БОЛЕСТИ НА ЧЕРНИЯ ДРОБ

Но не само кутрето се използва за решаване на здравословни проблеми. Китайските лечители работят с показалците за диагностика и лечение на черния дроб. Те ги наричат „пръсти на черния дроб”. Чрез работа с показалеца може да се провери здравето на този орган.

За целта изправете дланта, с усилие разперете пръстите и докато са в това напрегнато положение, се опитайте да свиете показалеца. Ако успете и останалите пръсти не се свият
заедно с него, значи черният ви дроб работи в норма.

Ако обаче пръстите се свиват заедно с показалеца, това говори, че трябва да се погрижите за него. Необходим е всекидневен масаж на показалците на двете ръце, по 2 -3 минути няколко пъти на ден.

МАСАЖ ПРИ ХРЕМА

Ето някои примери на използването на този метод?

При хрема намерете болезнената точка върху палеца на лявата си ръка – средата на горната му фаланга, около нокътната дъга. Прикрепете към него с пластир зърно елда или зелен грах (в случай на силна хрема). Периодично натискайте прикрепеното зрънце. Хремата бързо ще премине. Но методът може да се използва и като профилактика в сезона на простудно-вирусните заболявания.

МАСАЖ ПРИ БОЛЕЗНЕНИ КОЛЕНЕ

При проблеми с коленете (болят или трудно се сгъват), особено при по-възрастни хора, трябва да се масажират средните стави на безименния и на средния пръст. Тези стави са точки, съответстващи на колената. При това на дясното коляно съответства ставата на безименния, а на лявото – ставата на средния пръст. При различни заболявания на коленете върху ставите на средния и/ или безименния пръст може да закрепите с помощта на пластир семена от растения, като морков, червена чушка или домат.

ТОЧКОВ МАСАЖ НА КИТКИТЕ НА РЪЦЕТЕ ПРИ УМОРА

При умствени натоварвания, чести стресове, силна уморяемост точковият масаж на китките на ръцете помага да се справите с напрежението и умората. Масажът може да се прави както на работното място, така и по пътя към дома. Още повече че не отнема време, а възстановява силите.

Масажирайте кутрето на лявата ръка с показалеца и палеца на дясната. Започнете с нокътната фаланга и натискайки, се придвижвайте към основата, като преминете през цялото кутре.

Масажирайте палците с редуване. Техниката е подобна на предишната. Започнете с нокътната фаланга и се движете към основата на палеца, масажирайки с цяла длан.

Източник: spacecoastmassage.com

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар