Американец яде 1 година само храна с изтекъл срок – нищо му няма

Скот Неш е основател и собственик на американските магазини Mammas Organic Markets и реши да яде „развалена“ храна за една година, за да докаже, че срокът на годност не означава нищо.

Пиех кисело мляко, на което е изтекъл срокът. Изглеждаше и миришеше добре. Крайният срок беше преди шест месеца, така че помислих, че тук нещо не е наред. Тогава започнах да го правя с месо, яйца, мляко, изтъква Неш.

Той решил да проведе едногодишен експеримент, защото смятал, че много храни отпадат само заради срока на годност. Изследванията до 2016 г. показаха, че 84% от потребителите хвърлят храна поради срокове.

Ако искате да намалите проблема с хвърлянето на храна, най-лесният начин е да си купите храни безопасно. Срокът на годност не гарантира безопасността на храните и е объркващ. Има толкова много, че поне мисля, че са хаотични, казва Неш.

Той смята, че системата на срок на годност е остаряла.

Мисля, че производителите просто са поставили дати и те обикновено нямат нищо общо с реалността, качеството и безопасността. След като хвърлим продукта, ще закупим нов, който допринася за печалбата на техните корпорации. Мисля, че проблемът с хвърлянето на храна може просто да бъде решен с нова система за сроковете, казва той.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар