Да се върна ли в България за по-малко пари?


Знам, че ще живея по-добре, но да загърбя ли амбициите

От известно време съм поставен пред дилема. Аз съм млад мъж на 34 години и от седем години живея и работя в Съединените щати. В банковия сектор съм и в момента съм на средни позиции в йерархията на една от големите банки в Портланд.

Печеля добре и работя ужасно много. На практика нямам личен живот, тъй като винаги ми оставя работа за през уикенда, а всеки ден с пътуването на практика ми отиват 13-14 часа само за работа. Това не оставя много свободно време, нали така.

И сега от дъщерно дружество, свързано с моята банка, решиха да открият своя клон в София. Тъй като знаят, че съм българин, ми предложиха да го оглавя.
И тук идва моята дилема. Клонът естествено има свой бюджет, според който са предвидени много пари и за мен, но съобразени с българския стандарт. Което означава, че пак ще правя много пари за България, но по-малко, отколкото печеля тук.

Възможностите за кариерно развитие също намаляват, тъй като ако остана тук, очаквам до 4-5 години да се издигна в йерархията. В България ще бъда шеф на 8-9 души.
От друга страна ми е повече от ясно, че ще живея в пъти по-добре, ако си дойда в София. Приятелите ми са тук, тамл искатски приятелства не можеш да направиш. Да не говори за жените и евентуално семейство…

З.Ц., София

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар