Парфюм и секс

Всички сме чували, че правилно подбраното ухание може да утрои плътското желание. Но подозира­ше ли, че всеки аромат има свое уникално еротич­но послание? Ето как да превърнеш своя парфюм в мощен афродизиак…

В килера на едно момиче винаги ще се намери местенце за още едно оръжие в играта на съблазняване, нали? Е, няма да открием Америка, ако ти кажем, че едно от тях, макар и да заема мъничко място, има ефект на масово поразяване. Да, става дума за силата на парфюма да направи избраника ти твой роб. Аромакологията (науката за това как миризмите ни влияят) отдавна е доказала, че, макар и да не го съзнаваме, се чувстваме сексуално привлечени от дадена личност не толкова заради интелекта или външния вид, колкото заради… аромата на кожата. Да, като нищо ще се окаже, че майка ти се е оженила за баща ти, просто защото е излъчвал точните феромони в точното време и на точното място (колкото и възвишена да е нейната версия по въпроса).  Ако, обаче за теб играта на  котка и мишка в любовта още продължава добре е да  знаеш, че  и твоите феромони ще придобият  допълнителна ударна сила, ако ги „гарнираш“ с правилните ароматни нотки. Познавачите в парфюмерийния бранш добре знаят това и ето: раждат се комбинации от ухания с една-единствена мисия – да те превърнат в сексбомба! Чети внимателно и избери най-подходящата ароматна стратегия за ефекта, който искаш да постигнеш. Има еликсири за сладка романтика, за агресивно ухажване, за страст до пълно забвение….

РОЗА И ЖАСМИН
Розата е цветето на романтичната любов – уханието на кадифените й листчета вдъхновява към нежност и прегръдки. Дъхът на жасмин, от друга страна, е сладък, топъл и много траен, затова привлича онзи тип мъже, които обичат да бъдат пленявани, да бъдат плячка на жената, излязла на лов.

ВАНИЛИЯ И ШОКОЛАД
Така наречените гурме нотки, т.е. аромати, извлечени от продукти, използвани в изисканата кухня, имат буквален ефект – те изострят апетита за чувствени преживявания. Мирисът на свежи плодове, смесени с подправки (най- вече джинджифил и пипер), пък стимулира желанието за физически допир.

МУСКУС
В ароматерапията мускусът (навремето добиван от жлезите на сибирски елен, но днес най-вече от растения със сходен аромат и по синтетичен път) има релаксиращи свойства. Ако се смеси с топли цветни аромати, като например иланг-иланг, той разкрива неагресивния емоционален аспект на страстта – отпуснатото, замаяно премаляване от любов.

ТИАРЕ
Цветето тиаре произхожда от Таи ти, където мъжете и жените по традиция го носели закичено над дясното ухо, ако са необвързани, и над лявото, ако са встъпили в брак. В парфюмерията уханието му се използва, за да изостри решимостта да спечелиш и завладееш обекта на желанието си.

ДЪРВЕСНИ СМОЛИ
Топли и интензивни по природа, дървесните нотки се свързват с киселинността на кожата и дават трайност на парфюмите, в които присъстват. Ароматът им вдъхва сигурност и спокойствие, затова и окуражава по-плахите в любовта да флиртуват. Ако към дървесните нотки се прибавят и такива на ликьор, увереността се засилва още повече.

ПАЧУЛИ
Етеричното масло от това азиатско тропическо растение има характерен тежък и всепроникващ аромат, който засилва решимостта и независимостта в характера. В еротичен план ароматът на пачули говори за доминираща, наперена, неустоима сексуалност. При пряк контакт с кожата стимулира производството на ендорфини – хормоните на удоволствието.

АМБРА И ТАМЯН
Като повечето органични ароматни субстанции, амбрата (кехлибарът) излъчва феромони и въздейства на хормоните ти направо през носа. Качествата й на афродизиак са известни от древността. Тамянът, създаден от смолите на много растения като бозвелия, опопонакс, лабданум, сандалово дърво, камфор и стиракс, има сходен балсамиков аромат и сходно действие.

ТЮТЮН И НАРГИЛЕ
Мирисът на тютюн и ароматизираните му варианти за наргиле носи мъжествено очарование и чувствена сила и се харесва на жените, които обичат да завоюват сексуалните си партньори с харизма и властност. Или да бъдат покорени по този начин.

ИРИС, БОЖУР, ВИОЛЕГКА, МАГНОЛИЯ
Това са все топли цветни нот­ки, които отключват сетива­та ни за мелодрамата в живо­та. Нашето обоняние ги тълку­ва като обещания, че любовта може да е вечна, но може и да е фатална. Зависи от капризи­те на сексуалното привличане – понякога то е мимолетно, друг път силно и неизбежно.

ХАЙВЕР
Миналогодишното ароматно откритие на дизайнера Тиери Мюглер за първи път се включва в състава на парфюма му Womanity и лъха на неразкритите тайни и опасности на морската бездна. Ароматът е леко зверски, леко тревожен. Когато се смеси с чувствено, сладко ухание като това на смокинята, той ни подтиква към дръзки и страстни мечтания.

 

 

Парфюмът като втора кожа
Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар