Ето как да разгадаете съкращенията върху парфюмите

Парфюмите съдържат най-висока концентрация ароматни масла

Всяка дама има определен вкус и избира различен парфюм.

Знаете ли обаче какво се крие зад означенията на опаковките им?

парфюмите

Какво означават съкращенията върху парфюмите?

Ако не сте запознати, не се притеснявайте. Ще ви запознаем с означенията, които често могат да бъдат забелязани върху опаковките на парфюмите.

Основните съставки на всеки един парфюм са спирт, вода и ароматни масла. Наименованието на продукта зависи от съотношението на тези съставки. От тях зависи трайността на продукта и неговата цена.

Най-скъпата и сложна съставка във всеки парфюм е концентрацията на ароматни масла. Именно от този букет с таен химичен състав зависи всичко.

Ето какво се крие зад означенията:

Perfume-Parfume-Парфюм

Парфюмите съдържат най-висока концентрация ароматни масла – 20-30%, както и чист спиртен разтвор с до 96% концентрация.

Малцина са фирмите, които произвеждат такива парфюми, тъй като крайният продукт е доста скъп. Завършващите нотки в тях са доста силни. Този аромат се усеща върху кожата до 30 часа. Тъй като ароматът е тежък, най-добре е да се използва вечер или в хладно време.

Eau de parfum – EDP – Парфюмна вода

Това са най-популярният вид парфюми заради доброто съотношение между цена и качество. Те съдържат между 15 и 20% концентрация на ароматни масла и концентрация на спиртния разтвор до 90%. Това съотношение гарантира трайност на аромата до 8 часа. За разлика от парфюмите, тоалетните води са със силно изразено „сърце“ (среда на аромата), а завършващите аромати са по-слабо доловими.

Eau de toilette – EDT – Тоалетна вода

Тоалетната вода е най-лекият вид парфюм. Най-ярко изразени в него са средните и върховите нотки, а крайните нотки почти не се усещат. Подходящи са както за горещо време, така и за спорт или активен отдих.

Eau de cologne – EDC – Одеколон

Дядото на парфюмерията! При него концентрацията на спиртния разтвор е около 70%, а на ароматни масла – между 3 и 5%.

Eau fraiche (Eau de sport)

Сравнително нова категория парфюми, задоволяваща нуждите на активно спортуващите и потящите се. Тук концентрацията на ароматни масла и спиртен разтвор е слаба, за да не дразни кожата.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар