5 типа двойки и проблемите, които могат да сложат край на любовта

Ти лайф за Лекува

Всяка двойка е уникална. Но въпреки това отношенията на партньорите в нея се развиват по един от петте най-разпространени типа, твърдят психолозите


Няма изначално лош тип, но все пак три са потенциално по-опасни. В началото любовта е силна и изглежда завинаги, но грешки в отношенията могат да направят и двамата в двойката нещастни или да доведат до раздяла.

Еволюция. Когато двама души са влюбени и сериозно обвързани, започват да си помагат в израстването. Обичта ги кара да постигат емоционална зрялост – всеки зачита другия, старае се да направи най-доброто за него и за семейството. Готов е на компромиси, дори жертва егото си, ако то пречи на цялото. За разлика от тийнейджърските и младежките години, когато е следвал главно собствените си желания, мисли по-мащабно, защото се съобразява с интересите на партньора и децата си.

Понеже всеки прави това за другия, а той го осъзнава, развива личността си с нови ценности

Всеки мотивира половинката си, а когато заедно се заемат да решават проблеми – общи или на единия от двамата, успехът е гарантиран. Партньорите взаимно се правят по-силни.

Това много често води всеки и до възходяща професионална кариера. Веднъж защото създава мощна мотивация. Втори път, защото помощта на партньора има значение. Дори когато той не е полезен в буквалния смисъл, понеже работи в друга сфера и няма достатъчно компетентност, външният му поглед, разбирането, съпричастието, духовната подкрепа се оказват решаващи.

По правило в този тип отношения партньорите много си споделят, говорят, обсъждат, понякога спорят. Повечето неща правят заедно.

Тези двойки са стабилни и могат да останат заедно, „докато смъртта ги раздели“

Рискът идва, когато единият или двамата препалено се увлекат по кариерата си и нямат достатъчно време за себе си като двойка. Тогава ги обхваща чувството, че са се разлюбили. Ако се усетят и си припомнят, че приоритет е семейството, хармонията се възстановява.

Тишина. Отношенията в този тип двойки са до голяма степен като при взаимно развиващите се в тип Еволюция. Те обаче в един момент стигат дотам, че да се разбират само с поглед.

Поради особеностите в характерите си – интровертни, не си споделят непрекъснато, не обсъждат всичко. Правят го, когато има нужда. Но могат да прекарват много време в тишина, наслаждавайки се на факта, че са заедно. Това обикновено се случва, когато отношенията са напреднали, рядко още в началото.

Тези двойки също са много стабилни, когато партньорите са доволни от такъв тип връзка. Рискът е единият да е екстроверт по характер, да е приел тишината, за да угоди на другия, и да не издържи. Защото му става скучно или чувства нужда да общува по-интензивно и открито. Съдбата на връзката зависи от доверието и готовността на партньора да му даде свобода да има приятели, с които да задоволява потребностите на екстровертния си характер.

Експеримент. Психолозите наричат така двойките, в които въпреки любовта доминира егоизъм у единия или и у двамата партньори. Единият иска да промени другия. Или всеки иска да промени другия.

Във всяка връзка има етап на емоционално узряване и личностно развитие, в който партньорите се напасват един към друг

Това обаче не е насилствен процес, а става с взаимни компромиси и жертва на част от егото на всекиго. Химера е, че вече оформена личност може да претърпи пълна промяна, колкото и да е влюбена.

Затова ако любимият ви има черти или навици, които категорично не харесвате, не мислете как ще ги промените. Мислете ще можете ли да ги издържате, като си останат такива. Иначе в 98% от случаите отношенията се разпадат. Понякога „обектът“ не издържа на натиска, друг път се отчайва субектът на промяната и си тръгва. Но резултатът е все един и същ, независимо кой е инициаторът на раздялата.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар