Кажете „Не!“ навреме, за да не затрудните комуникацията с юношата

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Детето ви е от добрите, не можете да се оплачете. Уточнили сте правила за поведение и то ги изпълнява

Не се е случвало да иска да прави нещо неразумно. Не сте имали повод да отказвате на негови желания. То не знае какво е да чуе от мама и татко „не“.

Поздравления, страхотно сте се справили с ролята на родители. Но щом синът или дъщеря ви вече е в тийнейджърските години, идилията един ден ще свърши. Затова кажете „не“ за нещо, което не е особено съществено и няма да предизвика буря. Примерно за нови маратонки, макар че не е проблем да купите. Обяснете, че старите са си ок, а сега парите ви трябват за друго. След известно време откажете още нещо – да го пуснете на кино, понеже искате да ви помага вкъщи.

Тренировката е нужна, защото несвикналият тийн много ще се шокира при първото „не“

Ако го чуе, когато смята да не пътува с вас през уикенда, защото в събота се е уговорил да ходи някъде с компанията си, ще сметне, че ограничавате свободата му. И го излагате пред приятелите. Изобщо няма да слуша обяснения, че вие пък сте обещали да гостувате на баба му или да сте с приятелско семейство, което има дете на неговата възраст. Ще започнат обвинения „Значи ми нямате доверие“, „Вие не зачитате личността ми“, „Вашите обещания са по-важни от моите“ и т.н. Или ще се скарате, или вие ще се предадете, което не е добре. Колкото по-напред във възрастта е тийнът, толкова по-силно ще е възмущението му от вашето неочаквано поведение.

Ако пък сте разглезили детето и не му отказвате дори на капризи, стегнете се

При „не“ рискувате не само скандал, ама неподчинение даже за неразумни или невъзможни за изпълнение желания. Спрете да правите това, което тийнът може да направи сам. Договорете твърди правила, като отчитате, че трябва да изграждате самостоятелността му, без да му угаждате и да позволявате да прекрачва граници, отвъд които има опасност за живота, здравето и бъдещето му.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар