Бързай бавно към брачния олтар

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Много сте влюбени и ще се жените. Не бързайте, това не е достатъчно, твърдят учени


Някои дори смятат, че спонтанните бракове – в смисъл, само по любов – са причината, поради която в западните общества има толкова много разводи. В обществата, в които продължават да се сключват повече уредени бракове – в смисъл, добре преценени, пресметнати като при сделка – разводите са по-малко.

Силното влюбване в началото постепенно утихва. Д-р Робърт Ипстейн, който ръководи харвардското проучване, смята, че пикът на влюбването трае 18 месеца, после то започва бавно да отслабва. Хората, които се женят по любов, са заслепени от страстта и не премислят възможните поводи за бъдещи проблеми. И когато кризата в брака се появи, те я тълкуват като край на несбъднатите си романтични мечти, коментира професорът.

Премисленият брак не е лош брак. Това означава партньорите да са се опознали, да са проверили чувствата и здравината на връзката си. Подписът не е доживотна присъда, но все пак само на глупак или глупачка той не пречи да си събере багажа и да се изнесе при първата трудност.

Психолозите казват, че има поне няколко неща, които да направите заедно, преди да сключите брак

Премерете ревността

Тя често е проблем, макар в началото да изглежда като неизбежна проява на силната страст. Няма нищо романтично в това мъжът или жената да прави скандали на другия заради невинно общуване с приятели, колеги, познати. Има някаква допустима доза ревност, която говори за обич и привързаност. Но когато минава границите на нормалното и се доближава до патология, заради която човекът до вас постоянно ви подозира и обвинява, става страшно. И после още по-сграшно, защото такъв тип ревност се изражда в агресия, особено при мъжете.

Склонните към патологична ревност обикновено много бързо я показват. Но дори вашият любим да не изглежда ревнив, все пак го проверете, като много внимателно създадете двусмислена ситуация примерно с роднина или с колега. Така хем ще тествате степента на реакцията му, хем после ще имате повод да проведете още един важен разговор – ще може ли да продължите общуването със собствената си приятелска компания, в която има и хора от другия пол, без партньорът всеки път да присъства.

Изяснете що е изневяра

Тя е основната причина за разпадането на браковете. Често се оказва, че партньорите я тълкуват по различен начин. За някои изневяра е незначителен флирт, даже не на живо, а в интернет. За други отворената връзка е съвсем в реда на нещата и даже смятат, че разнообразният сексуален живот заздравява семейните отношения. Важно да обсъдите предварително и да имате еднакви разбирания за границите на връзката си. Въобще не си мислите, че всичко ви е ясно. В периода на силното влюбване нещата изглеждат по един начин -“ Аз да ти изневеря? Никога!“ А след това възгледът може да стане съвсем друг – „Какво пък толкоз, някакъв си сексуален акт“.

Между другото, това е въпрос, който засяга и следващите поколения – изневярата се предава по наследство. С психологически изследвания е доказано, че хората, чийто родители са си изневерявали, също са по-склонни да изневеряват на партньора си. Учените обясняват това с неявните послания, които се предават в семейството. Ако майката и/или бащата изневерява, детето несъзнателно заключава, че това поведение е приемливо.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар