Упражнения за талия и коремна преса

Между талията и коремната преса има тясна връзка не само защото се намират на едно и също място


Не може да тренирате само едното, задължително трябва да поработите и за другото. Към силовите упражнения за средната част на корпуса е необходимо да добавите и аеробни тренировки, за да изгорите излишните мазнини. Ако започвате с тях заниманието си, ефектът ще бъде по-бърз, защото ще правите упражненията на висок пулс и така метаболизмът ви ще се запази активен за по-дълго.

Мненията за използването на тежест в упражненията за талия и корем са поляризирани – едни инструктори ги препоръчват, други ги отричат

Доводите на първите са, че така увеличавате съпротивлението при движението, а на вторите -че с тежестите увеличавате мускулната маса и така съответно се увеличават и обиколките. Изберете среден вариант -работете и с уреди, и без тях.

Използвайте само по-леки тежести – максимум 3 кг за дамите и 5 за мъжете.

1. Застанете в изправен стоеж и разтворете крака на ширината на раменете. Повдигнете ръце с гирата над глава и фиксирайте таза. Наведете се бавно вдясно само от талията. Не трябва да има никакво движение в ханша и бедрата. Върнете се обратно и повторете по 15-20 пъти във всяка посока.

2. От същото изходно положение опънете ръце косо нагоре. Направете дълбок клек и опитайте да докоснете пода с лявата ръка, а дясната изнесете нагоре и погледнете към нея. Изправете се и повторете същото противоравно. Това е едно повторение, направете 15-20.

3. Седнете на пода със свити крака. Повдигнете ги от пода и отпуснете гърба назад. Ръцете протегнете към коленете. Задръжте така 5 секунди и бавно отпуснете гърба и краката към пода. Преди да го докоснете, задръжте, колкото можете. Починете и повторете още 5-8 пъти.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар