Изглаждане на целулит с ароматни масла

Който намери траен лек срещу целулит, ще стане нобелов лауреат, твърдят специалистите


Дали ще стане чак така, е трудно да се каже, но е факт, че проблемът е голям – с все по-влошеното качество на храните портокаловата кожа плъзна и по мъжете. Борбата с нея трябва да е комплексна, ефирните масла имат специално място в нея. Те оказват влияние на мастните клетки, на лимфната система и на кръвоносните съдове. А точно нарушенията при тях причиняват неприятните бучки.

Кои са най-подходящите и как правилно да ги използвате?

Маслата не се прилагат в концентриран вариант самостоятелно. Необходимо е базово масло. Най-често като основа се ползва зехтин, може и мед. От ефирните масла са достатъчни няколко капки към базата. Сместа се втрива много добре в кожата.

Ако основата е от мед, масажът се провежда по специален начин. Тъй като ръцете лепнат, се правят потупващи движения. Ако е зехтин, кожата се глади и разтрива. След употреба на ефирни масла може да останат зачервени участъци. Не се притеснявайте, това е нормално.

Различни компоненти влияят по различен начин на организма

Най-активно действие при целулит имат всички цитрусови масла, от канела, от розмарин, от костилки на праскови и от бергамот.

Портокаловото е много ефикасно при суха кожа. Овлажнява я, подобрява циркулацията на кръвта. Добре се съчетава със зехтин.

Ефирното масло от грейпфрут също е с мощно действие, препоръчва се при мазна кожа. Подпомага свиването на порите. Но има фототоксични съставки, затова не трябва да се използва преди излагане на слънце.

Камфоровото масло има добър ефект срещу целулит, но трябва да се дозира много прецизно, защото в концентриран вид може да предизвика изгаряне. На 100 г база 2-3 капки са достатъчни.

Кокосовото овлажнява кожата, прави я еластична, предпазва от увисване при отслабване.

Маслото от жожоба е едно от най-популярните. Смекчава и овлажнява, действа в дълбочина за активизиране на лимфопотока.

Какаовото връща еластичността на кожата и подпомага борбата със стрийте.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар