Компютър и фън-шуй: важни препоръки

Ти лайф за Лекува

Поради уникалността на всеки от нас е невъзможно да се дадат индивидуални препоръки по използване на компютъра в съответствие с принципите на фън-шуй


Затова предлагаме най-общи, неспецифични неща.

Първо за психическата нагласа: от компютрите не трябва да се защитаваме, иначе подсъзнанието започва да реагира негативно и човек се разболява. Всички енергии са полезни, ако не излизат извън пределите на нормата. В процеса на работа с PC трябва да се правят почивки, да се изключва компютърът и да се проветрява помещението, за да излезе излишъкът от енергия. За изчистване на пространството след края на работа можете да включите етномузика с барабанен характер.

Не бива да поставяте компютър в детска стая, за да не превъзбужда децата

Не е добре и да стои в спалнята, особено когато някой работи на него, а в друг спи. Идеалният вариант е да се отдели отделна стая -кабинет.

От гледна точка на материалите, от които е направен персоналният компютър, най-добрият вариант е да е от дърво, но такива, разбира се, не се правят и компромисният вариант е металът. Понякога в резултат на конденза страничната стена се превръща в аквариум. Това е чудесно – стихията на водата е благоприятна за съчетание с компютъра. Най-добрите цветове са бял, сребърен, всички оттенъци на синьото и небесносиньото, възможно е и зелен. В рисунките са препоръчителни вълнистите форми, кръгчетата и заоблените елементи. Подобни съвети са приложими и при оформлението на уебсайтове, но тук трябва да се има предвид и сферата на дейност на фирмата.

Ако се занимава с търговия, е по-добре да използва съчетание от бяло, синьо и зелено; с недвижимост – кафяв цвят с елементи на жълто, червено и бяло

Научните сайтове е добре да се правят в розови тонове – свързано е с дейността на мозъка.

Като фон за екрана – т.нар. скринсейвър, експертите съветват да се изберат рисунки от природата с перспективата не плоски картинки. Ако човек не знае каква именно част от природата би искал да вижда на монитора си, може да се обърне към подсъзнанието си: то ще му подскаже. Полезни са водните пейзажи -водата успокоява. При това тя трябва сякаш да изтича от компютъра, поток към потребителя…

От гледна точка на фън-шуй, ако човек работи с компютър, той трябва да използва всичките му мултимедийни възможности за създаване на хармонична обстановка около себе си. Добре е по време на работа да включва звукозапис с пеене на птици и други горски звуци.

Що се отнася до компютърните излъчвания, ако човек вярва в защитните мандали, които се окачват на екрана, те ще работят

Добра работа вършат и кактусите – те снемат излъчването. Но кактусът трябва да е голям най-малко колкото човешка глава. Това, разбира се, невинаги е удобно Съществуват редица кристали, които поглъщат негативната енергия. Например планински кристал. Необходимо е обаче парче със значителни размери. Идеалният вариант е мониторът да е от кристал.

Желателно е по-често да правите почивки, не да пиете кафе по време на работа (по-добре зелен чай)

Компютърът трябва да излъчва възможно най-малко шумове, така че звукът от вентилатора и вибрацията на бюрото да не действат на психиката и здравето. Ако той осезаемо вибрира, по-добре е да го свалите от масата и да го поставите на пода.

Ако нямате възможност да преустроите работното си място, променете поне графика си на работа и почивка, вслушвайки се в собствените си усещания.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар