Тревогите и бръчките вървят заедно

промоции

Променящите се с възрастта възприятия за време често са причина за странно поведение


На 20 и няколко живеете с чувството, че пред вас има много време, струва ви се, че всичко се случва бавно, нямате търпение да става по-бързо. На 40 времето се ускорява, започва да ви спохожда мисълта, че старостта шеметно наближава. В този момент задейства механизъм – искате да възприемате и времето, и себе си също като в период, който вече сте преживели. Дори без да осъзнавате, започвате да правите неща, които сте правили тогава.

Това от една страна е хубаво, защото ви измъква от рутината. Но може и да бъде опасно, ако прекалите или се пристрастите

Мъжете често решават да си намерят любовница, за да се почувстват отново като на 20, Жените пък се заемат с разкрасяване и се обличат като току-що излезли от тийнейджърството.

Няма да сте странни, ако приемате човека, който сте в момента, заедно с възрастта и даже с бръчките, изтъкват психолозите. Това не означава да се запуснете и да не правите нищо ново в живота си. А да осъзнаете, че буквално повторение на живота не е възможно и че възприятията са в собствената ви глава. Остаряването е страшно само ако го смятате за страшно. Ако не го превръщате в трагедия, няма да се чувствате нещастни. Това променя даже външния вид.

Изследване на учени от Харвард доказва, че хората, които гледат по-оптимистично на остаряването, живеят по-дълго и изглеждат по-млади от онези, които не могат да се примирят с годините.

Много просто защо – тревогата и бръчките вървят заедно

Със субективното възприятие за време е свързан и фактът, че след 40 много хора стават вярващи. Това променя усещането им за смисъла на тленния живот и за безсмъртието на душата. Според множество проучвания вярата, молитвата, медитацията, участието в религиозни служби увеличават дълголетието, защото освобождават от тревогите, огорчението, негодуванието, които състаряват.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар