Как да откажете бебето от биберона?

промоции

Майките често се питат как и кога да отучат бебето от биберона. Няма стандарти, срокове и препоръки


Напротив, съвременните педиатри смятат, че родителските тревоги по този повод са силно преувеличени. Научно е доказано, че биберонът не влияе на вкуса, не забавя развитието, нито пречи на храносмилането. Единствено на новородено не бива да се предлага биберон, за да може то със своя сукателен рефлекс да стимулира лактацията на майката.

На малкото дете в един момент биберонът му омръзва и само го хвърля

Ако все пак искате да го отучите, не си струва да го правите преди навършване на годинка. През първите 12 месеца сукателният рефлекс е толкова силно развит, че детето вероятно ще засмуче усилено палеца си. Рискувате да нарушите и съня му за 5-7 дни – толкова време е необходимо, за да забрави биберона.

Много ефективен метод раздяла с биберона, ако не е да го подарите на някого, е готово доброволно да се откаже от него. Не превръщайте това в драма и не му отнемайте насила залъгалката. Изчакайте и избягвайте всякакви отрицателни емоции. Не допускайте грешки:

Да се сърдите и да се карате на малкото дете, че още смуче биберон. Бъдете търпеливи, спокойни и нежни, докато обяснявате, че децата изоставят бибероните, защото порастват.

Не мажете биберона с разни неприятни на вкус неща като люта горчица например. Стресът от това, че любимата залъгалка изведнъж е станала нетърпима, може да породи други страхове.

Не заплашвайте детето, че нещо лошо ще му се случи, ако продължава да смуче биберон.

Не го засрамвайте, особено пред други деца, като му се присмивате, че вече е голямо, а още ходи с биберон.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар