Децата мрънкат? Ето как да ги успокоите, без да ги лигавите!

Ти лайф за Лекува

Децата мрънкат в определена тоналност, която буквално изкарва родителите от кожата им

Понякога наистина излизат от нея, започват да се карат и да викат. Друг път се предават и са готови на всичко, само и само ужасният хленч да спре.

Проблемът е, че мрънкащото дете едновременно търси вашето внимание и иска да му дадете нещо определено.

Като начало кротко и твърдо настоявайте да промени поведението си. Вместо да крещите: „Престани да хленчиш!”, кажете: „С удоволствие ще ти дам сок, ако разговаряш с нормален тон“. Но понеже поведението му има за цел да му обърнете внимание, вероятно номерът няма да мине. То знае, че като ви въвлече в поток от забележки, значи е успяло. Затова променете подхода. Не обръщайте внимание на хлапето, правете се, че не го чувате, докато не каже нормално какво иска. Като повече не реагирате на мрънка-нето, то с почти стопроцентова сигурност ще спре.

Не бива по никакъв начин да показвате, че сте ядосани от неговото поведение

То веднага ще разбере, че много добре чувате за какво хленчи, дори да не му отговаряте. Вместо да потропвате ядно с крак, подхвърлете сякаш между другото: „Много обичам да ти наливам сок, когато ме помолиш мило“.

Ако вече е достатъчно голямо, предложете да го научите как само да си налива сок. Покажете му как да дръпне стола, за да се качи върху него и да стигне до каната със сок. Винаги го хвалете, когато успее да се обслужи самостоятелно. Имайте предвид, че понякога децата нарочно се правят на несръчни, за да получат помощ и внимание от възрастните. Към проявената несръчност се отнасяйте равнодушно, към умелите действия на детето проявявайте възторг.

На мрънкането лесно се слага край и с целувка

Вместо да коментирате досадния хленч, попитайте: „Искаш ли мама да те прегърне?“. Ще се учудите колко е ефективно.

Предусещайте събитията. Мрънкането обикновено стига пика си точно когато сте най-заети. Затова, ако ви предстои да работите, отделете време преди това за гушкане. Обяснете на детето, че след малко ще сте заети и искате да поседите заедно.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар