Приготвянето на десерти има някои особености, които не всяка домакиня знае

Отделете си съдове само за десерти. Не ги печете в една и съща тава с месо, зеленчукови и рибни ястия


Не варете кремове в тенджерите за яхнии и супи. Иначе печивата ще
имат доловим дъх на манджа. Освен съдовете разделете и ножове, дъски за рязане, шпатули. Или си купете прибори специално за десертите.

Следете времето. Ако в рецептата пише, че пандишпанът се пече 30 минути, пуснете таймера на 28 минути. Не се отдалечавайте много от кухнята, докато фурната работи. Усетите ли приятен аромат на изпечено тесто, проверете през остъклената вратичка какво се случва, дори времето да не е изтекло. Не всички печки пекат еднакво и понякога 2-3 минути повече или по-малко може да развалят десерта. Затова разчитайте и на кулинарния си усет.

Обръщайте внимание на температурата на мазнината. При приготвянето на много десерти преохладената или претоплена мазнина предизвиква гафове. За кексове и някои видове сладки не използвайте разтопено до течна консистенция краве масло, защото тестото няма да се надигне добре във фурната. За десерти най-често се използва краве масло със стайна температура, достатъчно размекнато, в което пръстът потъва при лек натиск. Но за маслените теста маслото е охладено и стегнато, за да се реже на късчета. За козуначените също е добре да е леко охладено, иначе няма да постигнете златиста коричка и хрупкавост.

Използвайте различни брашна

Пшениченото е добро за пандишпани, точени кори, обикновени маслени и многолистни теста. Но за вкусни бисквити и дори палачинки ползвайте и овесено. Елдено прибавяйте към пшениченото при приготвяне на кекс, пирог, пай. При избор на брашно обръщайте внимание на съдържанието на белтъчини. Видовете с по-високо съдържание на белтъчини са подходящи за козуначени теста с мая, тутманици, баници. По-ниското белтъчно съдържание е за бухнали кексове, блатове за торти, мъфини.

Печете върху качествена пергаментова или готварска хартия. Ако сте свикнали да приготвяте десерти направо във формата за печене, променете стереотипа. Хартията за печене ще предпази сладкиша от прегаряне отдолу и от недоизпечена горна част. Освен това неимоверно ще ви улесни при миенето на съда. Може да застилате тавата с двоен слой хартия, така топлината ще се задържа по-дълго.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар