Какъвто е началника, такъв ще е и колектива!

промоции

Азбучна истина е, че хората не напускат компанията, в която работят, напускат началника


Прекият ръководител влияе ежедневно върху способността ви да работите
ефективно, да получавате резултати и високи оценки, а следователно възможности за развитие и повече пари. Трябва да разбирате какво иска от вас, да ви допада стилът му на управление и общуване. С вечно сърдит или песимистично настроен човек
няма да се чувствате особено окрилени.

Слушайте как говори мениджърът. Често ли започва изреченията с „аз“ или набляга повече на „ние“? Когато споменава другите в компанията, казва ли добри неща за тях, или се фокусира основно върху себе си? Така ще можете да разберете дали шефът е ориентиран към екипа, или се интересува главно от личния си успех.

На този разговор не бива само да отговаряте. Ще ви приемат по-сериозно, ако и вие задавате въпроси. Не се стеснявайте да попитате в прав текст за всичко, което ви интересува не само за
бъдещите ви отговорности, но и за атмосферата в колектива. Ще покажете, че знаете най-важното правило – успехът на всеки бизнес зависи от усилията на целия екип, от сработването и мотивацията на отделните му членове.

Няма нищо лошо да поразпитате и как се разрешават евентуални конфликти. Можете да го формулирате елегантно: „Как се справяте, когато има различия в мненията на служителите? “ Реакцията към въпроса и отговорът ще ви дадат представа докъде стига демокрацията във въпросната компания.

За вашия успех, развитие като професионалист, напредък в йерархията е от съществено значение шефът ви да е наясно с цели¬те, които иска да постигате заедно. Попитайте го за тях и си на¬правете извод с кого ще работите. Добрият мениджър има визия, която може точно и разбираемо да формулира. Ако знае накъде води екипа си, значи си заслужава да влезете в него. Ако не, какво да му мислите.

За благосъстоянието и реда в компанията сте добили представа още като сте влезли в офиса

Но не се заслепявайте от блясъка в представителните помещения, накрая надникнете и в „задния двор“. Помолете след срещата да изпиете чаша вода в кухнята (на повечето места има такова помещение).

Мръсните чаши и остатъците от храна говорят за колегите ви също толкова, колкото неразтребена къща на съседката. Културата на служителите и на самата компания си личи и по състоянието на тоалетната.

Постът и парите са важни. Уж дреболиите обаче определят да¬ли ще се чувствате щастливи на новото място и ще имате ли възможност да напредвате в кариерата. Не ги пренебрегвайте и ако много натежат, кажете „не“ на изкусителното предложение.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар