Как да се грижим правилно за кожата си през нощта?

През нощта кожата ни не спи…

Тя използва покоя на тялото, за да обновява клетките си и да се възстановява. За максимален ефект е важно да й помогнем. И точно тук се намесват продуктите за нощна грижа. Те не са лукс или глезотия, а жизнена необходимост, за да съхраним максимално дълго младостта на лицето си.

Защо е важно?

За да обнови клетките и да се възстанови, кожата има нужда от допълнителна влага, хранителни вещества, аминокиселини, витамини и др. Част от необходимите за тази дейност съставки епидермисът си набавя сам (от храната, която консумираме, или от слънчевите лъчи). Но това съвсем не е достатъчно. Козметичните продукти предоставят хранителни

кожата си

Как да се грижим за кожата си?

вещества на кожата, съобразени именно с нощния процес на регенерация.

Какво да изберете?

На първо място трябва да се съобразите с възрастта и типа кожа. Сухата има нужда от крем или маска, които подхранват и хидратират в дълбочина. За мазната е важно продуктът да регулира себума, а на чувствителната – да има успокояващ ефект.

До 30-годишна възраст е достатъчно кремът да зарежда с витамини и тонизира. След 30 години, нощната грижа трябва да има и антистареещ ефект, защото тогава се появяват и първите бръчки, пише „Жуpнaл“. Между 40 и 50 г., се използва силно подхранващ продукт, с лифтинг ефект, който да съхрани еластичността на кожата и да възстанови загубените обеми.

Как се нанася?

Задължително – върху добре почистено лице. Ако за почистване използвате мицеларна вода, не пропускайте да изплакнете лицето след това с обикновена. Нощният продукт се нанася върху подсушено лице. И е добре да направите това не непосредствено преди лягане, защото така ще избършете част от крема или маската във възглавницата, а поне 2 часа преди да се отправите към леглото.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар