Той е пубертета, вие – в критическата: как да заздравите връзката помежду ви?

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Когато вашият син или дъщеря сгафи, реагирайте много внимателно. Дава ви се шанс да му посочите поуката и да заздравите връзката помежду си


Особено ако тийнът сам сподели с вас грешката си и си личи, че я осъзнава, проявете разбиране. Подкрепете го, не го критикувайте. Не му натяквайте, но и не го оставяйте да се справя сам с последствията. Помогнете с каквото прецените и толкова, колкото той иска. Споделете му за подобни свои грешки и поговорете за стратегии, които ще го държат далеч от аналогични спънки в бъдеще.

Изобщо споделянето от ваша страна е много важно, ако искате да останете близки с тийна, а и по-нататък. Щом вие споделяте, той може би също ще го прави.

Предлагайте и позволявайте неочаквани за него неща. Например по темата за секса, която някои родители смятат за много неудобна. Темите-табута няма как да означават сближаване. Напротив, дайте си сметка, че синът или дъщеря ви вероятно се притеснява да пита за някои неща, затова сами подхващайте „трудните разговори“. Но не бъдете прекадено настойчиви, ако не иска да ги води, когато целта е информационна. Ако смятате, че има проблем, тогава намерете деликатен подход да го разберете и да си кажете, каквото искате.

Наистина ще изненадате тийна, като предложите, когато реши да бъде интимен с приятелката си, да освободите терена вкъщи

Не го правете на голям въпрос, не вадете ароматни соли за вана и нови хавлии, защото има опасност да му стане свръхнеудобно. Просто кажете да ви даде знак да се изнесете и обещайте, че няма да го питате след това нищо. Нека сподели, ако и каквото прецени.

Гледайте да не притискате тийнейджъра и не го следете под лупа, защото това ще го отблъсне от общуване с вас. Демонстрирайте при всеки удобен случай, че го разбирате и искате да имате връзка с него като с (почти) зрял човек.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар