Да си различен не винаги е лошо! Даже напротив!

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Ти си различен от останалите! И те са различни един от друг


Всички ние имаме сходни черти и реагираме по сходен начин в дадени ситуации, но в същото време сме уникални създания – всеки със своя история, мечти и характер.

Вероятно усещането ти, че си различен/а е свързано с това, че реагираш по различен начин от своите връстници и/или имаш различни интереси. Може би ти си по-чувствителен/а от тях и не те вълнуват по същия начин нещата, които вълнуват тях. Виждаш ги как се суетят с новите си фешън придобивки, смартфони и суперскъпи джаджи и направо ти се повдига от цялата еуфория около това. Или пък усещаш, че ги е ударил хормонът и мислят само за момичета/момчета, а в очите ти това не е нищо повече от масово оглупяване.

Може би си по-зрял/а, което би трябвало да е повод за гордост. Вероятно няма да ти е леко да откриеш подходяща среда, но не е невъзможно. Има курсове и клубове, къде-то може да срещнеш по-го леми от теб ученици и да си допаднете като начин на мислене. Потърси ги и сред групите по интереси в социалните мрежи.

Това, че си по-чувствителен/а, също не е задължително нещо лошо

Приеми го така: ти имаш по-широки очи за света около теб, просто опитай да улавяш с тях повече от красивото отколкото от онова, което те дразни. Създай си някакъв таен ритуал „да изключваш“ в ситуации, които са ти неприятни.

Да речем, че най-добрата ти приятелка си има ново гадже и не спира да ти говори за него. Ти го намираш за глупав, но не може да й кажеш. Вместо да трупаш раздразнение, докато тя говори, си представяй, че си в галерия с картини от любимите ти художници – всичко е светло и приятно, тече го-тина музика. А приятелката ти е в съседната зала и не може да влезе в твоята, защото вратата позволява да се излиза само отвътре навън.

Измисли си „каска“, която винаги да ти послужи, когато имаш нужда от нея, когато се почувстваш различен/а и не-разбран/а.

Бъди сигурен/а, че не си сам/а на този свят и е въпрос на време да срещнеш онези хора, сред които ще се чувстваш специален/а, но това ще бъде приятно усещане.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар