Психоложка дава съвети как да разпознаете вашата суперсила

промоции

Всеки има суперсила. Всеки е добър в нещо, в което другите не са. Как да разпознаете вашата супесила и как да я ползвате по предназначение


Ето и съветите от психоложката Уитни Джонсън.

1. Какво ви дразни?

Хората обикновено изпитват раздразнение и нетърпение, като гледат как другите се затрудняват и не успяват да изпълнят елементарна задача. Примерно да направят маршрута на предстоящите срещи извън офиса така, че да не губи екипът излишно време за пътуване. Или да подготвят офертата, която трябва да представите на партньорите, възможно най-атрактивно. Или да обяснят разбираемо на шефа какъв е проблемът.

Задачата е елементарна според вас. Именно по тази причина може да използвате нещата, които ви дразнят, за да разпознаете вашата суперсила, съветва експертката.

„Аз винаги запомням имената на хората, с които се запознавам, и много се дразня, когато другите не могат да запомнят моето име. Но не мога да се похваля с добра пространствена ориентация, а това най-вероятно дразни хората, които винаги знаят в каква посока трябва да вървят, за да стигнат до крайната си цел“, дава пример психоложката Уитни Джонсън.

Ако и вие сте като нея, може би суперсилата ви е добрата памет. Но вероятно няма смисъл да ставате шофьор на такси

2. Кои комплименти пренебрегвате?

„Когато сме добри в нещо, ние често сме склонни да омаловажаваме неговата сложност и значимост. Казваме, че това не беше нищо особено, че сме се справяли в далеч по-трудни ситуации. Истината обаче е, че ако човек ви прави искрени комплименти за нещо, това нещо го е впечатлило – подчертава Уитни Джонсън. – Обърнете специално внимание на тези моменти, защото те ви показват вашите силни страни, които вие пренебрегвате, а другите ценят.“

3. За какво мислите, когато нямате работа?

Вървите по улицата, виждате празно помещение и си казвате „Какъв хубав магазин за плодове и зеленчуци ще стане тук“. Гледате вечерта телевизионен репортаж за изкупните цени на черешите и построявате план как може да направите така, че да продавате в този магазин на по-ниски цени от конкурентите. Такива мисли често се въртят в главата ви.

Честито, може би идентифицирате своя суперсила – предприемачески дух. Вероятно той не се е проявил досега, защото професията ви не го изисква или защото не сте му дали възможност. Разпознайте го и се възползвайте от него, като го приложите в работата си или започнете собствен бизнес.

За целта е нужна и решителност, но успехът не идва, без човек да опознае способностите и желанията, да пресметне риска, а след това да поеме предизвикателство. Може в началото и само в свободното си време. Щом непрекъснато съчинявате наум сюжет за роман или сценарий, опитайте да го напишете. Не един и двама писатели са започнали точно така, преди да станат професионалисти.

Ако постоянно мислите за едно и също нещо, когато не сте заети с всекидневните си задължения, това е знак, че имате естествен интерес и заложби към тази сфера на дейности, убедена е Уитни Джонсън.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар