Срамувам се от приятеля си? Какво да правя?

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Защо се срамуваш? Защото е смотан, наивен, out of space или защото е нахален, груб, досаден?


Ако става въпрос за нахакан грубиянин, трябва и сам/а да знаеш какво следва да направиш. Нищо не бива да е пречка да разкараш от живота си недо-стойнйте хора – онези, които не допринасят самият/ата ти да бъдеш по-добър, по-буден и по-интересен човек. Нищо не бива да те спира да прекъснеш такова приятелство, независимо че този човек ще остане напълно сам, ако и ти му обърнеш гръб. Може би пък точно тогава ще се усети и ще промени поведението си. Замислял/а ли си се, че може ти си причината да продължава да бъде груб и неприятен, защото си казва: „Щом Петьо/Петя ми е приятел/ка, значи причината не е в мен, а в другите киселяци“.

Ако обаче другарчето ти има проблеми в социалното общуване, или пък някакъв недъг, на който много хора тайно и явно се присмиват, или пък е глуповато и наивно, браво на теб, че не си го изоставил/а

Въпросът е да не се чувстваш неудобно заради него. А не би трябвало, щом делото ти е от добро.

Има един грик, който ще ти е полезен не само в тази ситуация, но и в много други. Никога не давай израз на притеснението си и хората няма да си позволят да те уязвят. Намери своя начин – някои започват да ходят изпъчени и с високо вдигната глава. Тяхната осанка и начин на поведение говори: „Изобщо не ми пука какво си мислите. Аз знам, че съм прав/а, че ме бива и т.н.“. Започнеш ли да гледаш другите с боязън, прочетат ли в очите ти въпроси като „Дали ще ми се смеят сега?“, „Ама много ли се излагам?“, ще те разкъсат.

Изглеждай уверен/а в себе си и своята преценка за приятелството ти с това момче или момиче. Не давай никой да ти каже, че е нередно да има ш добро сърце.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар