И мазната кожа може да се дехидратира!

Свикнали сте да делите кожата на суха и мазна, но дехидратирането се среща при всеки тип


А то е най-честата причина за появата на мимическите бръчици, които с времето се превръщат във възрастови бръчки. Освен това при липсата на влага тенът става сивкав, а лицето изглежда уморено.

Хидратирането на кожата трябва да е постоянна грижа по всяко време на годината – изсушава я както студът, така и жегата.

Маските за решаване на този проблем се избират според типа на кожата. Нормалната винаги изглежда чиста, с равен цвят, без мазен блясък. Сухата е стегната, склонна към сбръчкване. При мазната порите често се запушват, появяват се пъпки и черни точки. Но пък бръчки се образуват по-късно. Комбинираната най-често на Т-зоната (брада, нос, чело) е мазна, а на останалото лице е суха. Грижите трябва да са различни за всеки участък.

Проблемната кожа е склонна към пъпки, лющене, пигментни петна

При нормална кожа е подходяща маската с краставица и брашно, която е аналог на ботокса. Тя изглажда бръчките и изравнява тена. Настържете много ситно половин краставица. Добавете 1 разбит жълтък и 1 с.л. брашно. Разбъркайте добре. Нанесете на добре почистено лице за 20-25 минути. Измийте с хладка вода.

Всички видове маски само от плодово пюре също се препоръчват при нормална кожа. Използвайте сезонни и проверете предварително дали нямате алергия към тях, като нанесете малко над дланта.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар