Разбери веднага какъв е човекът срещу теб – обърни внимание на тези 4 неща

Какъв е човекът срещу теб?

На всеки се е случвало поне веднъж да сбърка в оценката си за някого. В такива моменти ни се струва, че сме наивни и слепи – чудим се как е било възможно да не забележим, че не можем да разчитаме на въпросния човек? Случва се просто да не намираме общ език, защото не сме си дали труда да понаблюдаваме човека, да си изградим правилна представа за него. Как можем да направим това бързо, без някакви спецтестове?

Някои хора вярват, че няма как това да стане бързо – те смятат, че за да опознаеш даден човек, са нужни няколко месеца, ако не и години близко общуване. Но според други тайната не е във вложеното време, а в наблюдателността и готовността ни да свързваме фактите в една верига.

И това става с помощта на няколко прости, но силни прийома, които позволяват да се намери закономерността в поведението на човека и да се разбере неговият характер.

човекът срещу теб

Какъв е човекът срещу теб?

1. Следете малките детайли в поведението му

Всеки ден човек извършва хиляди рутинни действия: пазарува, говори по телефона… Те могат да са ключът към разбирането на всяка личност и да помогнат да се предскаже как човек ще се държи в бъдеще в други подобни ситуации.

Например: човек, който никога не пропуска да се огледа в двете посоки, когато пресича, може да се окаже внимателен и предвидлив, пише „Жуpнaл“. Той ще разглежда внимателно всяко свое решение, преди да пристъпи към действие. И ще поема само добре пресметнатия риск.

Като анализирате поведението на човека в една сфера, можете да оцените как би се проявил в други области от живота.

2. Обръщайте внимание на начините му за комуникация

Как общува човекът, който ви интересува? С всички хора в обкръжението си или по-скоро се насочва към онези, които са му близки по дух, а с останалите комуникира само в рамките на приличието? Инстинктивно ли действа – без план, или по-скоро анализира и се старае да е обективен? Като наблюдавате всекидневното му поведение и думи, ще можете да откриете общата линия в поведението и да си направите изводи за характера му.

3. Обсъждайте с него общите ви познати

Не става дума за клюкарстване и преливане от пусто в празно, а за смислен разговор за общите ви познати. В него обърнете внимание какви качества придава този човек на другите, как тълкува тяхната мотивация.

Като говорим за някого, ние, хората, често отбелязваме именно онези неща, които самите ние притежаваме като качества. Така че нашите коментари показват какво ценим в хората, какво се стараем да променяме в себе си. Колкото по-често човекът, когото се опитвате да опознаете, оценява другите като добросърдечни, щастливи, емоционално стабилни и вежливи, толкова по-голяма е вероятността самият той да притежава тези черти.

4. Напипайте границите

Когато искаме да градим отношения, виждаме по-скоро хубавото и игнорираме лошото в човека. Но в един момент илюзиите се разсейват и сме разочаровани. А опитните в комуникацията хора първо търсят в опонента си не хубавото, а границите на това „хубаво“.

Да видим какво означава това: човекът е любезен, значи е добре да си зададем въпроса докъде стига любезността му? Искрен е – а кога ще започне да прикрива нещо? Стреми се да помага – но докъде стига този негов стремеж? Неподкупен е – до каква сума обаче? Трезвомислещ е, разумен е – къде все пак му е „копчето“, което го превръща в безумец?

Опитайте тези 4 начина и ще се убедите, че наистина помагат за опознаването на истинската същност на хората.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар