Разберете повече за себе си с помощта на 2 рисунки

промоции

С помощта на две рисунки можете да разберете повече за себе си – най-вече за това как реагирате в неприятни, стресови ситуации

Задача

На лист, разположен вертикално, нарисувайте човек. На втори лист отново нарисувайте човек, но този път – под дъжда. Нямате никакви ограничения – рисувайте така, както ви хрумва.

Резултат

рисунки

Разберете повече за себе си

Човекът на първата рисунка отразява вашата личност в обикновения живот, а образът на втората (дъждовна) рисунка всъщност представя вас в необичайни, стресови обстоятелства.

Голямо значение има това как е разположена човешката фигура на листа – това показва каква е вашата самооценка.

Много често втората фигура се рисува доста по-ниска от първата – това означава, че в стресови ситуации, под натиска на обстоятелствата, губите вяра в своите възможности, пасувате и имате нужда от защита и покровителство. Ако втората фигура е значително по-голяма от първата, това означава, че бързо мобилизирате силите си в неприятни моменти, ставате по-уверени и решителни.

Любопитно е, че за разлика от първата фигура, която повечето хора изобразяват анфас или в профил, втората най-често се рисува обърната с гръб. Това говори за склонността на човека да бяга от взимането на решения и от отговорността за тях в сложни ситуации, за нежелание да се бори с трудностите. Тази позиция с гърба напред (особено ако главата е отпусната) може да показва желанието на автора на рисунката да се откаже от суетата на този свят и максимално да съкрати контактите с околните, за преумора или дори за депресия.

ЛЯВО ИЛИ ДЯСНО?

Ако образът е разположен по-наляво, вероятно сте излишно импулсивни. Фигурата, сместена по-надясно, показва разсъдливост и способност за логическо мислене.

ПОДРОБНОСТИ ПО ФИГУРАТА: ако щедро сте екипирали човека под дъжда (с шлифер, чадър, гумени ботуши и т.н.), значи в сложни житейски ситуации ви е необходима подкрепа – одобрителното мнение на околните, съвет от страна на експерт, предварително натрупани за „черни дни“ пари.

ДЪЖДЪТ: обърнете внимание как сте нарисували самия дъжд. Отделните (и малко на брой) капки показват, че за вас не е характерно да драматизирате и още в началото преценявате проблемите като преодолими. Колкото по-обилен е дъждът на рисунката, толкова по-силна е вашата склонност да преувеличавате неприятностите. Рисуването на облаци е характерно за песимистите и скептиците.

Ураганът изразява чувство за безпомощност и апатия, които обземат човека. Локвите показват колко силно и дълго преживявате последиците от стреса: колкото са по-големи локвите, толкова по-дълго продължавате да мислите за проблема и да се терзаете със съмнения. Присъствието на дъга на рисунката ви означава надежда и вяра в благоприятния изход на нещата, пише „Жуpнaл“.

ПОЛОЖЕНИЕ НА РЪЦЕТЕ И КРАКАТА НА ФИГУРАТА НА ВТОРАТА РИСУНКА: ръцете, разперени настрани, говорят за откритост и общителност, а прибраните до тялото – за неувереност и затвореност.

Краката, както винаги, символизират опора, стабилност: непропорционално едрите крака на рисунката са знак за вяра в себе си (дори в стресови ситуации), твърде малките и тънки крака – за неувереност и зависимост от другите, особено в трудни моменти.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар