Най-абсурдните суеверия, събрани на едно място!

Някои са забавни, други толкова абсурдни, че се чудите как може хората да вярват в подобни измислици

България и Бразилия

Макар на хиляди километри едни от други и на два различни континента, българките и бразилките имат и нещо общо помежду си. Те никога не слагат чантите си на земята. Защо ли? Защото е на бедност.

Франция

суеверия

Абсурдни суеверия

Настъпвате кучешко изпражнение… За разлика от други народи, които на мига ще се погнусят, французите реагират спокойно. За тях е далеч по-важно с кой крак са го настъпили, отколкото какво са настъпили. Защото, ако е с десния, означава големи неприятности. С левия е на късмет.

Гърция

Случайно произнасяте със събеседника си една и съща дума или израз едновременно. Ако бяхте в България, щяхте весело да се тупнете по рамото или да си ударите дланите и да обявите, че е на късмет. Точно обратното е в Гърция. За южните ни съседи това вещае скорошно нещастие. За да се предпазят, те бързат да хванат нещо червено и така да развалят проклятието.

Китай

Чували сте, че в някои хотели по света няма стая №13, нали? Най-суеверните пък изобщо нямат етаж 13. В Китай ролята на 13 изпълнява 4, както и производните му: 14, 24, 34… А причината е, че при произнасяне, на китайски 4 звучи като смърт, пише „Жуpнaл“. И вероятно това кара хората там да се въздържат от употребата му.

Индия

Всички знаем как индийците почитат свещените крави и не дават косъм (или рог) да падне от главите им. Там обаче имат и други, далеч по-странни обичаи, свързани с различни поверия. Така например те не мият косите си в четвъртък и събота, защото така може да предизвикат съдбата и тя да ги лиши от красивите им коси. За подстригване важи същото. Ноктите на ръцете и краката си не режат, ако е вторник или събота, защото ще отрежат и късмета си.

Швейцария

В някои части на страната има обичай последните дни преди раждането на бебето и няколко след това, цялото семейство да мине на диета със сирене. Това гарантирало просперитет, късмет и светлина по пътя на новороденото.

Египет и България

И в двете страни има суеверия, свързани с огледалото и човешката душа. Египтяните например не се заглеждат твърде дълго в огледало, защото то може да им открадне душата. А в България, когато някой почине, огледалата се покриват, за да не се оглежда душата на покойника в тях, защото може да се изплаши и да не продължи към отвъдното.

Великобритания

Това е поверие, което датира от XIX в. И касае потомството. Всички дами, които планирали да заченат, спирали да ядат маруля, защото смятали, че тя ги прави стерилни и няма да успеят да забременеят. И до днес мнозина вярват в това и за всеки случай изхвърлят този зеленчук от менюто си по време на опитите за бебе.

Португалия

Забравете ходенето назад. В тази страна това означава, че може да си навлечете сериозни неприятности. Не пешеходни, а от мистичен характер. Мнозина вярват, че така дяволът научава къде сте и накъде искате да вървите, и може да ви пресече пътя и навреди.

Сърбия

За разлика от България, където се полива с вода пред краката, за да му върви на човек в съответното начинание, в Сърбия е обратното – там хвърлят водата след човека. Особено ако е тръгнал на изпит или важна среща, свързана с работата.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар