Умни хладилници пестят пари от излишни покупки

промоции

Водещи световни производители на бяла техника вече пуснаха на пазара първите хладилници с вградени видеокамери за преглеждане през смартфон на наличните хранителни продукти


Цената на умните модели е 2-3 хил. и повече евро. Но на последното изложение IFА за нови продукти в Берлин беше представен уред, който срещу едва стотина евро превръща всеки хладилник в интелигентен.

Иновацията Smarter FridgeCam е голяма колкото топка за тенис широко ъгълна камера със софтуер, който разпознава всички продукти в хладилника. Монтирането и насочването й с помощта на елементарна стойка става за минути. При всяко отваряне на вратата се заснема съдържанието на хладилния шкаф. Чрез мобилно приложение се изпращат снимка и списък на наличните продукти до смартфона на един или няколко членове на семейството.

Приложението не само актуализира списъка с продуктите, но може по ваше нареждане да поръча по интернет покупките. Всевиждащото око засича кога храните са поставени в хладилника и два дни преди изтичането на годността им праща съобщение, че е време да ги сготвите. А ако имате нужда от професионален съвет, софтуерът ще ви препоръча подходящи рецепти с наличните продукти с изтичащ срок.

След като мобилното приложение бъде качено на смартфона, той се свързва автоматично с камерата. Батерията й изкарва с едно зареждане 3 месеца, след това се презарежда чрез вградения в нея USB порт.

Умната камера стъпва на европейския пазар през пролетта. Според британските й създатели една от целите е да се намали количеството на изхвърляни храни. Всяко английско семейство годишно праща на боклука продукти за около 700 паунда.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар