Когато родителят попадне в емоционална мъгла

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Колкото и да сте спокойни по натура, колкото и да се владеете, колкото и розови хапчета да пиете, няма начин да сте родители на тийнейджъри и да не изтрещявате понякога


Помните наизуст съветите на психолозите как да запазвате самообладание, но тийновете знаят по-добре как да ви го отнемат. Това е сякаш техен основен талант. Затова е по-добре да приемете, че от време на време ще си изпускате нервите. Да, не е препоръчително и чичко Фройд много ще се разсърди, но нека той да се владее покрай 15-годишно хлапе с разбеснели се хормони и категорично лично мнение по всички въпроси.

Та така – тийновете не са единствените хора у дома, които се държат неадекватно. Мама и татко също крещят, заплашват, правят от мухата слон. Когато това се случи, възможно най-бързо се отдръпнете от сина или дъщеря си. Да, ясно е, че точно в този момент е трудно, защото сте насъбрали много и имате неистова нужда да го извикате.

Скрийте се за малко в друга стая. Дайте шанс на себе си да се успокоите

Колкото по-дълго останете разделени с тийна, толкова по-разумно ще разговаряте след това. Помислете дали сте били прави във всичко, което избълвахте. Може да ви връхлети чувство за вина, защото сте размятали обидни думи и заплахи.

Когато се върнете към разговора, кажете на тийна, че съжалявате за обидите. Извинете се за всички онези неща, които сте казали заради афект. Обяснете спокойно и без нападки защо се е стигнало до избухване.

Сега вече е моментът да поговорите истински за проблемите, но с друг тон и с друго намерение. Нека
разговорът след скандала бъде продуктивен – кажете си неща, от които ви боли, които не намирате за правилни и които искате да се променят. Но се подгответе и за отстъпки. Забравете, че може да се налагате на тийнейджър. Фабричните настройки на тази възраст са бунт, несъгласие, непослушание. Ако искате да влияете, трябва да се снабдите с много меки и вълшебни ръкавици.

Колкото до обидите и крясъците, не мислете, че тийнейджърът е чак толкова чуплив. Не сте увредили психиката му трайно, но е по-добре да се случва рядко.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар