Как да размразите замръзналия климатик?

промоции

Заскрежаването на вашия климатик през зимата е нормално


Ако уредът е в изправност и има точното количество фреон, ще се размразява периодично и обледяването няма да е проблем. Силно обледеняване може да бъде предизвикано от недостатъчното количество фреон, от силно замърсени въздушни филтри, топлообменник или турбина на вентилатора, от дефектирал термодатчик или софтуер. Възможни са още няколко причини: старт на климатика след дълъг период на бездействие, през който компресорът е изстинал до външната температура; силно изстинало помещение; мъгла.

Комбинацията на два или три от тези фактори може да затрудни до такава степен работата на климатика, че да бъдат необходими няколко дни, за да стопли помещението

В такива случаи може да му се помогне с временното включване на друг отоплителен електроуред. Добре е той да работи, докато температурата в помещението стигне 18-19 градуса. Има ли мъгла обаче, допълнителното отопление не решава проблема.

При изключване за по-дълъг период компресорът постепенно се охлажда до външната температура. После студеният старт предизвиква интензивно механично износване на частите, усилване на вибрациите, намаляване на компресията. Затоплянето до работната температура отнема 15-30 минути, като през това време цялата топлина, генерирана от климатика, отива за подгряване на компресора и се харчи много ток.

Решението е да се поддържа температурата на компресора постоянно висока. Това става по три начина, но и в трите случая условието е компресорът да е максимално добре топлоизолиран.

Подгряването може да стане чрез нагревател, монтиран около корпуса на компресора. Някои модели имат фабрично инсталиран нагревател на компресора, на други може да се монтира допълнително. Нагревателят обаче харчи допълнително ток.

Възможно е нагряване чрез подаване на ток с ниско напрежение през намотките на компресора, за да се загреят детайлите му. Подобно устройство се монтира на модели, които нямат фабрично подгряване, но то също харчи допълнително електроенергия.

Възможно е подгряване чрез работа на климатика – непопулярен, но икономичен начин за поддържане на температурата на
компресора над 30 градуса. Достатъчно е климатикът да се включва 1-2 пъти на час за по 2 минути, като за целта се монтира допълнителен температурен сензор.

И в трите случая е добре подгряването да става със съдействието на специалист, но ако искате да се опитате да решите сами проблема със замръзналия климатик, ето няколко съвета.

Може да включите климатика на режим охлаждане за 2-3 минути. Това се прави само ако температурата в помещението е по-висока от 18 градуса. В случай че в помещението е по-студено, включете друг отоплителен уред, за да може да заработи климатикът на охлаждане остигнете, е загряване на външното тяло и стопяване на леда.

Може да заливате с топла вода външното тяло в задната част, точно там, където е натрупването на лед. Няма опасност за климатика, тъй като електрониката и всички важни елементи са в изолирани зони.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар